Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi, adını taşıyan okulda anıldı

Darendeli büyük mutasavvıf, din alimi ve yüzyılımızın son divan şairi olan Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi, isminin verildiği okul da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi, adını taşıyan okulda anıldı
Eğitim 10.12.2015 09:33:22 2273 1

 

Darendeli büyük mutasavvıf, din alimi ve yüzyılımızın son divan şairi olan Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi, isminin verildiği okul öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Ulu Camii´nde düzenlenen etkinlik, 12/A sınıfı öğrencisi Samet Kumtepe´nin Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Es Seyyid Osman Hulûsi Ateş Efendi´nin hayatının anlatıldığı biyografik film  sinevizyon ortamında izlenildi.

Programın açılış konuşmasın yapan 12/A sınıfı öğrencisi Harun Sevim, "Darende´ye, Malatya´ya ve insanlığa büyük hizmetleri olan, aynı zamanda okulumuzu da yaptırarak binlerce insanın eğitim almasını sağlayan Osman Hulûsi Efendi´yi anlatmak ve anlamak için düzenlediğimiz bu güzel etkinlikte, Gönüller Sultanı Es Seyyid Osman Hulûsi Efendi´yi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

36. kuşaktan Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in  torunu olan Hulusi Efendi´nin mübarek hayatını örnek alabilmeyi ve buna vesile olabilmeyi istediklerini belirten öğrenci Sevim, "Bugünkü Darende, onun eseridir. Darende´de yeni yapılmış veya ihya edilmiş ne varsa, altında ya bizzat o ya da onun teşviki vardır. Hulûsi Efendi, insanlarımızı Müslümanlığı tam manasıyla yaşayacak olgunluğa ulaşmış, üstün vasıflı kimseler olarak görmek istemiştir. Bunun için o, büyük bir eğitim seferberliğine girişmiştir. Bu sebeple muhitinde hangi dernek, hangi cemiyet veya vakıf varsa, oranın ya başkanı ya da üyesidir. Bölgesindeki bütün ilmî faaliyetlerde öncülük görevini yerine getirmiştir. Osman Hulûsi Efendi ilmi kuru bir tarzda ele almamakta, hem maddî hem de manevî olarak kişinin olgunlaşması olarak görmektedir." diye konuştu.

Hulûsi Efendi´nin yetmiş altı yıllık ömründe bir insanın yapması hayli güç işleri başararak, gerçek âlemine göç ederken geride büyük eserler bıraktığını aktaran Sevim konuşmasını şöyle tamamladı, "Hayatının büyük bir bölümünü ilme, irfana adayarak, bizzat insanı eğiterek geçirmiştir. Okulumuzun yapıldığı yokluk yıllarında kapı kapı dolaşarak para toplaması, inşaatta kullanılan çivilerin tekrar kullanılması için onları toplayıp düzelterek ustalara vermesini idrak ederek en güzel şekilde eğitimlerimizi tamamlayıp ülkemiz için çalışkan, dürüst birer nefer olarak bu vefa borcunu ödemek için gayret etmeliyiz."

Hulûsi Efendi´nin Divanından ilahi ve beyitlerin seslendirildiği programda 12/A sınıfı öğrencisi Merve İnce, "Nasihat" şiirini okumasıyla program sona erdi.