Ortaokulları arası münazara yarışması finalleri yapıldı

İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ortaokullar arası Münazara Yarışması" finali yapıldı.

Ortaokulları arası münazara yarışması finalleri yapıldı
Eğitim 25.05.2017 08:16:40 2338 0

Darende ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ortaokullar arası Münazara Yarışması" finali yapıldı.

Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi sosyal faaliyetler salonunda yapılan münazara yarışmasına, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Finalde yarışan Özel Hacı Naciye Ateş Ortaokulları ?Geleceği bilmek insanı mutlu eder? tezini savunurken, Ahmet Çokyaşar Ortaokulu ise ?Geleceği bilmek insanı mutlu etmez? tezini savundu.

Yarışmada 390 puanla Özel Hacı Naciye Ateş Ortaokulları birinci olurken, Ahmet Çokyaşar Ortaokulu öğrencileri 386 puanla ikinci oldu. Münazarada, Ilıca Ortaokulu ise 378 puanla 3. oldu.

Yarışma sonunda plaket takdiminde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, münazara yarışmalarını iki yıl önce başlattıklarını ve geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bu aslında bir yarışma değil bu bizim medeniyetimizin, bu bizim birbirimize olan saygımızın bir ifadesi. Katılan bütün okul ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Burada bir yarışma değil saygı ve hoşgörü içerisinde harika bir sunu izledik.? dedi.

Etkinlik sonunda öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler veren ilçe protokolü, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Güngör, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Arslan, Mustafa Kızma, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.