Ormancı, Büyükşehir Meclisi´nde

Darendeli meclis üyesi Durmuş Doğan´nın istifasıyla boşalan üyeliğe, ilçemizin Milliyetçi Hareket Partisi üyesi Orhan Ormancı getirildi.

Ormancı, Büyükşehir Meclisi´nde
Gündem 20.01.2017 19:59:25 4334 1

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Darendeli meclis üyesi Durmuş Doğan´nın istifasıyla boşalan üyeliğe, ilçemizin Milliyetçi Hareket Partisi üyesi Orhan Ormancı getirildi.

?15 Temmuz sonrasında FETÖ/PDY örgütüyle ilişkili olduğu gerekçesiyle tutuklanan, İlçe ve Büyükşehir Meclis Üyesi ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan Durmuş Doğan, tutuklanmadan bir süre önce belediye ve partisindeki görevlerinden istifa etmişti.?

Doğan´ın istifasıyla boşalan Darende Belediye Meclis üyeliğine AK Parti´li yedek üye Gazi Karakaya getirildi. Ancak, yerel seçimlerde AK Parti´den sonra Darende´de en fazla oyu alan MHP´den İlçe Belediye Meclis Üyeliği´ne seçilen Orhan Ormancı, ikinci parti konumundaki MHP´li üye olarak Büyükşehir Belediye Meclisi´nde ilçemizin yedek üyesi olduğundan, Büyükşehir İlçe Meclisi´ne Doğan´ın istifasıyla boşalan üyelik görevine getirildi.

AK Parti´nin, Büyükşehir Meclis üyeliğinin de kendilerinde olması gerektiği yolunda yaptığı itirazlar İl ve İlçe Seçim Kurulları tarafından reddedilince, Ormancı, Ocak ayından itibaren Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına katılmaya başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, 17 Ocak Salı günü yapılan Ocak ayı toplantıları 2. oturumunda, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından, Milliyetçi Hareket Partisi´nden Orhan Ormancı´nın Darende´den yeni meclis üyesi olarak göreve başladığı bilgisi üyelere verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´ın dışında 49 üyesi bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi´nde MHP ilk kez temsil edilmeye başlandı. Büyükşehir Meclisi´nde halen 49 üyelikten 42´si AK Parti, 6´sı CHP, 1´i de MHP´li isimlerden oluşuyor.


Anahtar Kelimeler: Ormancı Büyükşehir Meclisi