Okullarda yüz yüze eğitim başladı

Okullarda yüz yüze eğitim başladı
Eğitim 21.09.2020 13:37:00 4069 0

İlçemizde okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda uyum eğitimi başladı.

Miniklere 'Amin Alayı' etkinliği düzenlendi

Özel Hacı Naciye Ateş İlkokullarında, Osmanlı döneminde çocukların okula başladığı günün şölene çevrildiği "Amin Alayı" etkinliğiyle okul öncesi eğitim ve ilkokul 1'inci sınıflarda uyum eğitimine başladı.

Okulun bahçesinde velilerinde katılımıyla pandemi kurallarına uygun olarak etkinlik düzenlendi. Programda, 4-6 yaş grubu öğrenciler ve 1'inci sınıf öğrencileri dualar etti. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde yapılan dualara amin dedi. Programa katılan veliler ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Etkinlik, öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Özel Hacı Naciye Ateş İlkokulu Müdürü Ahmet Borçbitiren, programda yaptığı konuşmada, Osmanlı döneminde yapılan bir etkinliği günümüzde uygulamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Osmanlı'da çocukların okula alıştırılması için yapılan geleneği yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Borçbitiren, şunları kaydetti: "Osmanlı'da çocukların ilk okula başladığı dönemde, okula severek gelsinler, daha rahat eğitim ve öğretim görsünler diye 'Amin Alayı' şeklinde etkinlikler düzenlenirdi. Biz de okul olarak bu geleneği her yıl yapıyoruz. Osmanlıya ait bir geleneği yaşatmak bizler için ayrı bir gurur vesilesi."

 


Anahtar Kelimeler: Okullarda eğitim başladı