Öğretmenler Günü kutlanıyor

Darende´de Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl ilçemizde görev yapacak 21 yeni eğitim neferi Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Öğretmenler Günü kutlanıyor
Gündem 24.11.2015 13:37:15 1475 0

 

Öğretmenler Günü nedeniyle ilçemizde çeşitli kutlama programları gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulan törenden sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Lisesi´nde bir program tertiplendi.

Törene katılan ilçe Kaymakamı Ali Türk, İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri, öğretmenlik mesleğini yapan ve mayası insan olan hamuru yoğuran tüm öğretmenlerimizin 24 kasım Öğretmenler Günü´nü en içten duygularımla kutlar; sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.? dedi.

 Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Lisesi Müdürü Levent Durukan da, konuşmasında öğretmenliğin peygamber mesleği olduğunu ifade etti.

Durukan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Öğretmenler toplumun mimarıdır. Öğretmenler kendisi için yaşamaz. Öğretmen, insanlığın kaygısını taşıyan büyük bir şahsiyettir. Öğretmen; her şeyden önce bizleri iyiye, güzele, ve doğruya yönlendiren, kötüden, çirkinden ve yanlıştan sakındıran, cehalettin karanlıklarından bizleri kurtarandır. Büyük ozan Aşık Veysel ?Cahil insan gül ise koklama, çünkü ondan hayır gelmez? dizeleriyle cehaletin zararını engelleyecek olan öğretmenin değerini en iyi şekilde özetlemiştir.?

Mesleğe yeni başlayan eğitimciler adına konuşma yapan 24 yaşındaki Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Önder Doğan, insan hayatında eğitimin davranışların doğru yönlendirilmesinde birinci derecede etkili olduğunu söyledi. Heyecanı konuşmasına yansıyan Ömer Tuğra; ?Heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. Karşılaşacağımız tüm zorluk ve meşakkatlere ruhumuzdaki dirilikle başarıya ulaşabiliriz. Kazanılması gereken en büyük değerin, para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgelik olduğunu asla unutmamalıyız? diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiir, tiyatro ve çeşitli sinevizyon sunumlarının yapıldığı programda Öğretmenler Günü´ne ilişkin okullar arasında düzenlenen çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler verildi. İlçe protokolü tarafından emekli öğretmenlere plaket verildi.

Törende ayrıca yeni atanan 21 eğitim neferi Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak öğretmen andını okudu.

Program sonundan Mehmet İzzet Paşa İlk Öğretim Okulu Öğretmeni Hakan Özkafa tarafından yapılan ?tual üstüne hat kabartma´ sergisi, ilçe protokolü tarafından açılışı yapılarak gezildi.