Öğretmen ve idarecilere EBA eğitimi

Darende´de görevli idareci ve öğretmenlere ücretsiz eğitsel materyal temini için kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım semineri düzenlendi.

Öğretmen ve idarecilere EBA eğitimi
Eğitim 11.02.2016 13:08:53 1691 2

 

Darende´de görevli idareci ve öğretmenlere ücretsiz eğitsel materyal temini için kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İçerik Geliştirme Uzmanı Selafi Özkan, Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi Salonu´nda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim sürecinde iletişim teknolojisi ve donanımlarını kullanarak etkin materyallere ulaşmak amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içeriklerin bulunduğu sosyal bir platform olduğunu söyledi.

Platformun amacının; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamak olduğunu ifade eden Özkan, ?EBA,  sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA´da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabiliyor. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunuluyor. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlıyor.? dedi.

Öğrenci merkezli eğitim 

Portalın, öğrencileri ezberci zihniyetten kurtarıp kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olması için geliştirildiğini de ifade eden Özkan, platform sayesinde öğrencilerin Türkiye´nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği ve ekip çalışması yapmayı öğreneceğini ifade etti.

Özkan, ?Öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyle buluşması kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır. Veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim bizlerin sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânını değerlendirmiş olacağız.? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Öğretmen idarecilere eğitimi