İlçemizde, eTwinning projesi kapsamında lise öğrencilerine "ilkyardımın önemi ve 112 acil yardım hattının bilinçli kullanımı" eğitimi verildi.
İlçemizde, eTwinning projesi kapsamında lise öğrencilerine "ilkyardımın önemi ve 112 acil yardım hattının bilinçli kullanımı" eğitimi verildi.
Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda, ilçedeki çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilere, Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Abdullah Çağlayan ve Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Zeynep Asya Çağlayan´ın kuruculuğunu yaptığı uluslararası E-Twinning projesi kapsamında seminer düzenlendi.
Seminerde öğrencilere sinevizyon eşliğinde bilgiler veren Darende Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Ferhat Uzun, 112 Acil Servis hattının gereksiz hallerde meşgul edilmemesi gerektiğini anlatarak sağlık ve ilk yardım konusunda temel bilgiler verdi.
İngilizce öğretmeni Zeynep Asya Çağlayan da projenin temel amacının, Z jenerasyonunu özellikle teknoloji ve besin bağımlılığından uzaklaştırmak olduğunu söyledi.
Çağlayan, projenin 6 ülkeden ortakların katılımıyla yürütüldüğünü belirterek, ?Projemiz Ekim ayı itibariyle başladı. Mayıs ayına kadar faaliyetlerine devam edecek olan projemizde, Z jenerasyonunu özellikle teknoloji ve besin bağımlılığından uzaklaştırarak onları aktif ve sağlıklı bir yaşama yönlendirmeyi planlıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimize zaman zaman dağ yürüyüşü, bisiklet turu gibi etkinlikler ile aktifleştirmeyi, sporla yaşamanın ve sağlıklı beslenmenin faydalarını vurgulayan konferanslarla bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla da projemizin topluma hizmet faaliyeti olarak "ilkyardımın önemi ve 112 acil yardım hattının bilinçli kullanımı" semineri düzenledik.? dedi.
Konuşmaların ardından konferansa katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Doktor Ferhat Uzun´a plaket verdi.
Seminere, ilçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, milli eğitim şube müdürleri Ali Kızmaz ve Hüseyin Aslan, okul müdürleri Murat Tunay ve Fuat Özbey´in yansıra öğrenciler katıldı.