Öğrencilere ?Çocuk Polis Kimlik Kartı´ verilecek

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü 300 çocuğa polis kimlik kartı verecek.

Öğrencilere ?Çocuk Polis Kimlik Kartı´ verilecek
Eğitim 5.12.2015 11:49:28 9194 0

 

Darende´de 300 çocuğa polis kimlik kartı verilecek.

İlçe Emniyet Müdürlüğü´nden verilen bilgiye göre, proje kapsamında ilçe merkezinde eğitim-öğretim gören 3. sınıf öğrencilerine, dönem boyunca 4 saatlik teorik eğitim verilecek. Dönem sonunda öğrencilerin adlarına düzenlenmiş olan "Çocuk Polis Kimlik Kartı" hediye edilecek.

Yürütülmekte olan projenin misyonunun, öğrencilere erken yaşta sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması olduğunu aktaran yetkililer, ?Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sosyal sorumluluk kazandırmak, gelecekte  önleyici polislik hizmetlerinde faydalı birer birey olmaları yönünde ilk adımın atılması ve çocukların polislik mesleğine bakışlarını daha iyiye taşımak amacıyla bu proje uygulamaya konulmuştur.? denildi.

Toplum Destekli Polis Memuru Mahmut Özkan tarafından verilen eğitimlerde, çocukların ilgi ve alakalarının üst seviyede olduğunun gözlendiği ve  aydınlık geleceğin umudu olan çocukların suçtan ve suçlulardan korumak adına yürütülen önleyici eğitimlerinin kesintisiz bir biçimde devam edeceği bildirildi.

İlerleyen yıllarda projenin genişletilerek kırsal mahallelerdeki okullarda hayata geçirileceği kaydedildi.