Öğrenciler Yerli Malı Haftası´nı kutladı

Çoğunluğu taşımalı öğrencilerden oluşan Nadir İlkokulu tarafından ?Yerli Malı Haftası? etkinlikleri düzenlendi.

Öğrenciler Yerli Malı Haftası´nı kutladı
Eğitim 14.12.2018 12:12:16 6081 0

Çoğunluğu taşımalı öğrencilerden oluşan Nadir İlkokulu tarafından ?Yerli Malı Haftası? etkinlikleri düzenlendi.

Okulda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Şimşek, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul idaresi tarafından, "Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Türk Lirası Kullanmalı" ve "Kendi Paranı Kullan, Kendi Kaliteni Arttır" sloganıyla hazırlanan kutlama programında, öğrencilerin evden getirdikleri pasta, meyve, kayısı ürünleri, börek, tatlı gibi gıdalar hep birlikte tüketildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan okul müdürü Mustafa Kızmaz, Yerli Malı Haftası´nın ülkedeki bütün okullarda 12-18 Aralık´ta kutlandığını belirterek, öğrencilerin yerli mallarını tercih ederek ekonomiyi güçlendirmesini istedi.

Yerli ürün kullanılmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydeden Kızmaz, ?Yerli malı kullanmak ekonomik kalkınma için çok büyük bir önem taşıyor. Bu sebeple alışveriş yaparken yerli üretim logosu taşıyan ürünleri tercih etmemiz gerekmekte. Evimizde işimizde israftan da kaçınarak gereksiz yere harcama yapmamayı alışkanlık haline getirmeliyiz. En önemlisi de tutum, yatırım ve yerli malı kullanmayı senede bir gün ya da bir hafta değil her gün hatırlamalıyız.? dedi.

Etkinliğe katılan ilçe protokollü de okul idaresi ve öğrencilerine teşekkür ederek, öğrencilerden yerli malı konusunda edindikleri tecrübeyi aileleriyle paylaşmalarını istendi.