Nursaçan; “Müslümanlar aile yapısına ve manevi değerlerine sahip çıkmalı”

Darende Belediyesi ve ilçe Müftülüğünce “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konulu konferans düzenlendi.

Nursaçan; “Müslümanlar aile yapısına ve manevi değerlerine sahip çıkmalı”
Gündem 9.03.2022 10:11:00 3022 0

Darende Belediyesi ve ilçe Müftülüğünce “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konulu konferans düzenlendi.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Konferans Salonundaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı İsa Özkan’ın konuşmasıyla başladı.

Başkan Özkan, konuşmasında evin temel taşının kadın olduğunu kaydederek, “bu vatana, millete hayırlı evlat yetiştiren kadınlarımızın 365 gün hizmetindeyiz.” dedi.

Konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan verdi.

Nursaçan, Darendelilerin göstermiş oldukları ilgi dolayısıyla teşekkür etti. Darende’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Nursaçan, “Yüce dinimiz İslam’a göre her insanın yaratılıştan sahip olduğu temel hakları ve özgürlükleri vardır. Kadın ve erkek, kulluk ve haklar bakımından müsavi kılınmıştır ve her ikisi de farklı vasıflarla donatılarak birbirleriyle tamamlanmışlardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v), bir insan hakları bildirisi olan Veda Hutbesi’nde, kadınların haklarını gözetmeyi, bu hususta Allah’ın belirlediği ölçülere uymayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin haklarına riayet etmeleri gerektiğini insanlığa bir ölçü olarak açıkça beyan etmiştir.” dedi.

Aile yapısının çok önemli olduğuna dikkat çeken Nursaçan, “Hz. Âdem’den bu yana bütün peygamberler, insanları ötekileştiren, aşağılayan, onur ve haysiyetini ayaklar altına alan anlayışlarla mücadele etmişlerdir. Fert, toplum ve insanlık açısından tarihin en büyük ahlak ve hukuk inkılabını gerçekleştiren İslam dini kadına hak ettiği değeri teslim etmiş, ona yönelik ayrımcılık ve haksız uygulamaları yasaklamıştır. Rahmet yüklü mesajlarıyla kadına yönelik şiddeti reva gören hür türlü düşünceyi, inanışı, gelenek ve töreyi reddetmiştir.” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mübarek hayatından örnekler vererek, hadis ve ayetlerle İslam dinini anlatan Nursaçan, Müslümanların aile yapısına ve manevi değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Kapanış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalarının ardından yapılan dua ile konferans tamamlandı.

Programa hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi.