Mutasavvıf Hulusi Efendi Hazretleri dualarla anıldı

Vefatının 32. yılında Hulusi Ateş Efendi Hazretleri için Somuncu Baba Külliyesi'nde hatim duası yapıldı

Mutasavvıf Hulusi Efendi Hazretleri dualarla anıldı
Gündem 17.06.2022 16:31:00 4025 0

Âlim, mutasavvıf ve divân şâiri Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri, vefatının 32. yılında çeşitli etkinliklerle yad ediliyor. Anma programları kapsamında bugün Cuma namazının ardından Somuncu Baba Cami-i Şerifi'nde hatim duası yapıldı.

Namazdan önce Kur'an-ı Kerim okuyup vaaz veren Hulusi Efendi Kur’an Kursu Müdürü Aydın Duman, insanlara doğruyu öğretip, maneviyat aşılayan, yüzyılımızın en önemli divan şairlerinden mutasavvıf Hulûsi Efendi Hazretleri’nin, vefatının 32’inci yılında dualarla anıldığını söyledi.

Duman, Hulûsi Efendi’nin, soy bakımından 12’inci kuşaktan Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba)’ya oradan da Hz. Muhammed (S.A.V) efendimize ulaşan nesebiyle 36’ıncı kuşaktan peygamber efendimizin soyundan geldiğini hatırlatarak şunları söyledi;

“Kimi "Alemi sen kendinin kölesi kulu sanma / Sen Hak için alemin kölesi ol kulu ol" Nasihat’ı ile kimi "Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin / Hüsn-ü edebi koyup, bir can incitmeyesin" dizeleriyle onu tanıdı. Kimileri "Anadolu’nun Manevi Güneşi" olarak görürken, kimileri için "Gönüller Sultanı" oldu. Divan şiirinin 20’inci yüzyıldaki son temsilcisi olan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri, kurmuş olduğu ilim ve irfan medeniyeti ile İslam coğrafyalarında tanınarak manevi bir önder oldu.”

Son olarak örnek bir vakıf insanı olduğuna değinen Duman, “Hulusi Efendi, hayatını insanlığa vakfeden büyük bir mutasavvıftır, her canlıya hizmeti şiar edinip, başta eğitim ve sağlık olmak üzere topluma önemli çalışmalar kazandırarak sabır ve sevgiyle ilmek ilmek işlen bir gönül medeniyeti inşa etti.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından okunan 1443 hatmi şerif ve Yasin-i şeriflerin duası yapıldı.