Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla görev yapan 67 muhtar için tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü törenle kutlandı
19.10.2022 10:43:00 2343 0

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Başkan Çelik, muhtarlık müessesesinin Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan ender kurum olduğunu söyledi.

Milli iradenin birer temsilcisi olduklarını dile getiren Çelik, “Halkımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtar kardeşlerimizin son derece önemli bir makamda bulunmaktadır. Vatandaş ile devlet arasında köprü olduğumuzun bilincinde olarak bir anlamda mahalle sakinleriyle devlet arasında aracı rol üstlenmekteyiz. Öte yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiğimize inanarak 24 saat mahallemize ve devletimize hizmet ettiğimiz için onur duyuyoruz.” dedi.

Çelik, son olarak muhtarlığın 191 yıllık merkezi yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğunu kaydetti.

 Törene Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Keser, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı ve muhtarlar katıldı.

Tören sonrası muhtarlar, Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu’nu makamında ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlar törenle kutlandı