Miraç Kandili idrak edildi

Camileri dolduran vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle namaz kılıp, dua etti.

Miraç Kandili idrak edildi
Gündem 24.04.2017 09:04:06 1069 0

Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde, Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Camileri dolduran vatandaşlar Miraç Kandili nedeniyle namaz kılıp, dua etti.

Peygamber Efendimizin Allah´ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandil´ini idrak etmek isteyen vatandaşlar Darende´de camilere koştu. Beş vakit namazın farz olduğu, büyük mucizelerin yaşandığı Miraç olayını hatırlayarak Allah´a olan kulluk görevini yerine getirme arzusundaki Müslümanlar Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde geceyi dua ve ibadetle geçirdi.

Yıldırım Beyazıt döneminde yapılan ve içerisinde Anadolu´nun manevi mimarlarından Somuncu Baba´nın kabrinin de yer aldığı ve aynı adla anılan camiye namaz kılmak için gelenler, okunan Kur´an ve vaazı dinledi. Namaz sonunda şehit asker ve polisler için dua edildi.

Müslümanların inancına göre, Peygamber efendimiz, Miraç gecesi Cenab-ı Hakk´ın daveti üzerine Cebrail aleyhisselâm rehberliğinde Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.


Anahtar Kelimeler: Miraç Kandili idrak edildi