Milletvekili Adayı Yaşar´dan ziyaret

Av. Serap Yahşi Yaşar, Kurban Bayramı tatili için geldiği Darende´de çeşitli ziyaretlerde bulunarak hemşehrilerinden manevi destek istedi.

Milletvekili Adayı Yaşar´dan ziyaret
14.10.2015 13:47:34 2074 0

AK Parti´nin kurucuları arasında yer alan ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan kongrede bir süreden beri görevli olduğu Merkez Disiplin Kuruluna yeniden seçilen Av. Serap Yahşi Yaşar, Kurban Bayramı tatili için geldiği Darende´de çeşitli ziyaretlerde bulunarak hemşehrilerinden manevi destek istedi.

İstanbul 3. Bölge´den AK Parti Milletvekili Adayı olan hemşehrimiz Yaşar, Darende´nin imarından ve gelişmesinde büyük görevleri üstlenmiş olan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Efendi´yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette Darende´de son yıllarda büyük bir değişme olduğunu kaydeden Avukat Yaşar, ilçe olmasına rağmen birçok ilin yapamadığı projeleri hayata geçirerek hızla bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

Bu gelişim konusunda en büyük katkıyı Hulûsi Efendi Vakfı´nın olduğunu aktaran Serap Yahşi Yaşar: ?Hastane, eğitim kurumları, turizm yatırımları, tarihi eserlere verdiği önem, bunların yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalar vakfın takdire değer hizmetleri. Öncelikle vakfın Darende´ye böylesine yatırımları yapma düşüncesinin en çok takdir edilmesi gereken hususlardan biri olduğuna inanıyorum. Bir de bunu hayata geçirmek için gerçekleştirilen gayretler de alkışlanması gereken durumdur. Bu anlamda Darende´nin gelişime çok daha fazla açık bir yer olduğu kanaatindeyim, konumu, manevi iklimi, yetiştirdiği insan kaynağı ve sahip olduğu değerleriyle bunların hepsinin ilçeye daha faydalı hale gelmesi, hiç şüphesiz güce güç katacak unsurlardır.? dedi.

Darende´nin gelişimine yönelik proje ve düşüncelerinin de olduğunu kaydeden Yaşar, ?Darende´nin eğitimle anılan bir ilim beldesi olmasını istiyorum. Geçmişte ilçemizin önemli ilim ve kültür merkezi olduğunu biliyoruz. Eğitim konusu siyasetin uzağında tutulmalı. Darende´de daha önceden bulunan fakülte kazanılmış bir hak olmasına rağmen ilçenin elinden alındı, kanaatimce bu memleketimize yapılan en büyük haksızlıklardan biri oldu.? diye konuştu.

Turizm çıkış kalkınma noktamız olmalı

İlçemiz halkının geçimiyle ilgili farklı sıkıntıların olduğunu belirten Yaşar, ?Sanayi yok, tarımda istenilen elde edilemiyor, hayvancılık sınırlı, dolayısıyla ilçemizde mevcut bazı değerleri ön plana çıkararak gelir arttırılabilir. Mesela inanç, doğa turizmi açısından yeterli alt yapı Darende´de mevcut. Hükümetin de bu konuya destek verdiği yine hepimizin mâlumu, hatta Kültür ve Turizm Bakanımız beni her gördüğünde Darende´nin turizm projelerine para isteyeceğimi biliyor ve gereken desteği vereceğini gerek ilçede gerekse başka platformlarda dile getirerek bu anlamda önemli bir adımı atarak ilçemize büyük destek olmuştur. Darende´nin meselelerini takip ediyorum çünkü köklerimiz burada. Nüfus cüzdanımda hâlâ doğum yeri olarak Darende yazarken ben buradaki gelişmelere kayıtsız kalamam.?

Vakıf Başkanı Hamidettin Efendi de, Bürokrat ve iş adamlarımıza bu konuda çok büyük görevler düştüğünü belirterek, Darende´nin sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Ateş, daha sonra Yaşar´a Darendeli mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendi´nin hayatını anlatan kitap ve vakıf yayınlarından hediye etti.

Yaşar´a eşlik eden Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise, "Serap hanıma hizmet sırası ne zaman gelecek diye bekliyorduk. Başarılı, azimli bir o kadar da çalışkan ve ülkemizin meseleleriyle yakından ilgilenen politikada bir hayli yol kat etmiş olan hemşerimizin Milletvekili olarak parlamentoda yer alacak olması bizleri memnun etmektedir. 4. sıra konum olarak oldukça güzel ve bugüne kadar yapılan emeklerin de bir üründür. Ülkemize ve Darende´ye güzel hizmetler sunmaya gayret edeceğinize inanıyor, tüm kalbimizle destekliyoruz" dedi.