MASKİ ve itfaiye binası yapılacak

MASKİ ve itfaiye binası yapılacak
Gündem 26.11.2020 15:53:00 2836 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda Şehirlerarası Otobüs Terminali için kamulaştırılarak projesi hazırlanan alana Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve Darende İtfaiye Şefliğini tek çatı altında toplayacak prefabrik işletme yapacak.

Sungur Mahallesi'ndeki 2 bin 900 metrekarelik belediyeye ait alan, bedelsiz olarak 10 yıllığına MASKİ'ye devredildi.

Farklı merkez ve işletme binalarında hizmet veren itfaiye ve MASKİ ekiplerinin tek merkezde toplanması için çalışmalar başladı.

Alanda, prefabrik bina ve hangar için dolgu ve zemin düzlemesi yapıldı.

Meclis kararı ise şu şekilde;

“18.11.2020 karar özeti 314- Gündemin 2. maddesi; Darende ilçesi, Sungur Mah. 1466 ada 1 nolu parsel ve üzerindeki taşınmazın Bahse konu taşınmaz üzerine, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanlığı için 2 (iki) adet İtfaiye aracı hangarı, 1 (Bir) adet personel bekleme salonu yapılması şartı ile ''Hizmet Binası ve İlçe İşletme Şubesi'' yapılmak üzere gereğince bedelsiz olarak, 10 (on) yıllığına MASKİ’ye Genel Müdürlüğü’ne tahsisine oybirliğiyle karar verildi.”

Öte yandan, Balaban Mahallesi’nde bulunan İtfaiye Amirliği’nin merkeze taşınması için geçtiğimiz yıl Nadir Köprüsü yanındaki alanı kamulaştırılarak temeli atılan yerin ise ne olacağı belirsiz.

 

 


Anahtar Kelimeler: MASKİ itfaiye binası yapılacak