Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla kurbanlık pazarında hareketlilik yaşanıyor.

Kurban Bayramına doğru
Gündem 5.09.2016 16:49:43 1889 0

 

İlçemizde Kurban Bayramı öncesindee alış veriş yoğunluğu yaşanıyor. Hayvan pazarında kurbanlık, çarşıda kıyafet ve hediyelik eşya alış verişinin yanı sıra bileyiciler de yoğun bir mesai ile bayram öncesi müşterilerinin taleplerine cevap vermeye çalışıyor.

Hayvan pazarında kurbanlık yoğunluğu yaşanırken, pazarın gözdesi olan 1 ton 200 kiloluk ?Pehlül? adı verilen boğa alıcısını bekliyor.  Simental Sığır cinsi 2.5 yaşındaki boğanın 1 ton yüz kilogram geldiğini ve 19 bin liraya satışa çıkardığını söyleyen sahibi Abdullah Doğan: ?Özel olarak besleyip büyüttüğümüz hayvanımızı Darende´ye komşu ilçe Gürün´den getiriyorum. Vatandaşlar Pehlül´e oldukça ilgi gösteriyor. Şimdiye kadar epeyce pazarlık yaptık. Kimileri büyük, kimleri de parası çok geldiğinden olsa gerek henüz alıcısı çıkmadı.? dedi.

Pazarda büyükbaş kurbanlıklar 3 bin 500 ila 10 bin lira , küçükbaş kurbanlıklar ise 600 ila 2 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Polisler de devriye görevi yaparak hayvan pazarında satıcıları sahte para konusunda uyarıyor.

İlçede 50 yıldır bileyicilik yapması nedeniyle ?Çarkçı Bekir? olarak tanınan 83 yaşındaki Bekir Abatay da ilerlemiş yaşına rağmen kurban kesimi ve et parçalamada kullanılacak bıçakları keskinlemeye devam ediyor. Bıçakları 1.5, nacakları 2.5, büyük kesicileri de 4 liradan bileylediğini belirtti.

İşyerlerinde de bayram öncesi çocuklarına kıyafet ve evlerine alış veriş yapmak isteyenlerin yoğunluğu yaşanırken, çarşıdaki hareketlilik esnafları memnun etti.

Darende Kaymakamı Ali Türk´de Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bayramların, dini ve milli inançların örf ve adetlerle süslenip, geçmişten devralınan önemli bir miras olduğunu belirten Türk; ?Bayramlar, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir? dedi.

Bu arada ilçedeki resmi bayramlaşmanın bayram sabahı Çarşı Camii´nde yapılacağı belirtildi. Kaymakamlığın organize ettiği bayramlaşmaya tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.  


Anahtar Kelimeler: Kurban Bayramına doğru