Kur´an kursu öğrencilerinin karne heyecanı

DİB tarafından ilçemizde açılan "Sıbyan Mektebi" öğrencileri dönem sonu etkinliği düzenledi.

Kur´an kursu öğrencilerinin karne heyecanı
Eğitim 25.05.2017 08:09:29 2269 0

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçemizde açılan "Sıbyan Mektebi" öğrencileri dönem sonu etkinliği düzenledi.

Darende Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu bünyesinde açılan, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik "sıbyan mektebi"nde 33 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kursun konferans salonunda düzenlenen ve Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte öğrenciler, çeşitli gösteriler yaptı.

İlçe Müftü Vekili İbrahim Ateş, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların erken yaşta Kur´an-ı Kerim öğrenmesini sağlayacak kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir dönemler çocukları 15 yaşına kadar yaz Kur´an kurslarına bile gönderemediklerini anlatan Ateş, "Şimdi ise 4 yaşındaki çocuklarımız için camilerde Kur´an kursu açılabiliyorsa şükür edip, dua etmeliyiz. Minik kalplerin ve ailelerinin hayatlarının ilk karnelerini aldılar, bunun hayatlarında bir dönüm noktası ve bu bağlamda başlarına giydirilen tacın ne manaya geldiğini izah ederek Kur´an kursu öğreticileri ve idarecileri ile minik kalplerin ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Programda açılış konuşmasını yapan Kurs Müdürü Aydın Duman da bir dönem ilkokul beşinci sınıf öğrencilerinin mezun olmadan yaz kurslarına gittiği için, eğitim veren hocaların soruşturma ve mahkemelerde uzun yıllar ter döktüğünü söyledi.

Şuan o dönemlerin geride kaldığını aktaran Duman, ?Artık devletimizin önderliğinde okul öncesi 4-6 yaş arası miniklerimize devletimizin resmi olarak vermiş olduğu yetki ile Kur´un Kursu açıyoruz. İlkokul dördüncü sınıfı bitirmiş yavrularımıza yatılı olarak imam hatip ve hafızlık eğitimini bir anda veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak seçtiği 10 ilde uygulamaya başladığı bu program, 2015 yılı itibaren bütün illerimize yaygınlaştırılmıştı. Bizde burada iki sınıf şeklinde 33 öğrenci ile eğitime başladık. ´4-6 yaş sıbyan mektebi´ artık ülkemizde çok hızlı yaygınlaşıyor. İlgi her geçen gün artıyor. Talep çok fazla ama yer ve öğretici olmadığı için talebe cevap veremiyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteri ve ilahilerin seslendirildiği etkinlikte "Vatan sevgisi imandandır" adlı tiyatro oyunu büyük alkış aldı.

Program sonunda, miniklere dönem sonu belgeleri, ilçe protokolü tarafından çeşitli hediyelerle verildi.

Etkinliğe Darende Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Delibaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürleri ve veliler katıldı.