Külliyede iftar geleneği cuma günü başlayacak

Somuncu Baba Külliyesi´nin avlusundaki halka açık iftar sofrası geleneği bu yıl da devam ediyor.

Külliyede iftar geleneği cuma günü başlayacak
Gündem 6.06.2016 12:45:33 1467 0

 

Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen Somuncu Baba Külliyesi´nin avlusundaki halka açık iftar sofrası geleneği bu yıl da devam ediyor.

Vakıftan yapılan açıklamada Külliyenin önündeki iftar ikramları ile Ramazan ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ortalama üç bin kişiye 29 günde yaklaşık 40 bin kişiye yemek verileceği bildirildi.

Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre Ramazan ayında Somuncu Baba Camisi avlusunda yer sofraları serilerek vatandaşlara ikram yapılırken, katılanlar iftar saatini manevi bir atmosferde yüzlerce insanla beraber beklemenin hazzını tadacak.

Yaz sıcağında tuttuğu oruçlarını Anadolu´nun manevi erenlerinden Somuncu Baba´nın türbesi önünde açarak ramazanın kardeşlik ve dayanışma güzelliğini yaşayan vatandaşlar, Tohma Çayının şırıltıları ve kuş sesleri eşliğinde rahmet ayını değerlendirecek.

Cami avlusunda verilen iftarları organize eden Hulusi Efendi Vakfı´ndan yapılan açıklamada Somuncu Baba Cami önünde Hulusi Efendi´nin iftar sofrasına herkesin katılabildiği belirtildi.

Vakıf yetkilileri açıklamada; ?Zengin fakir ayırt etmeksizin herkesin böylesine güzel bir atmosferi yaşaması amacıyla katılabildiği iftarlarda pet şişede sudan hurmaya, poşetlenmiş ekmekten meyveye, peçeteden kürdana kadar gerekli olanlar sofralara konup, gönüllü gençler tarafından elden ele sırayla getirilen tabldot tabaklarda 4 çeşit yemek ikram edilmektedir. Lezzet ustalarının değişik menülerle hazırladığı yemekler arasında yöresel tatlar da ikram edilmektedir. Hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeklerine, hafta sonları 3 bin civarında vatandaş katılmaktadır. Ramazan ayı boyunca toplam 40 bin kişiye iftar ikramı yapılması hedeflenmektedir? dedi.

Bayanların da katıldığı yemeklerin ardından misafirlere semaver çayı verilirken, Ramazan ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar  günleri devam etmekte olan iftar sofralarına tüm vatandaşların davetli olduğu herkesin gönül rahatlığı ile katılabileceği ifade edildi.

Hayırseverler tarafından karşılanan iftar sofralarına, manevi atmosferde iftar yapmak isteyen Darendeliler başta olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda misafir ilgi gösteriyor.

Evinde yemek yapamayacak derecede yaşlı ve bakıma muhtaç 150 kişinin evine hergün sıcak yemek ulaştırıldığının vurgulandığı açıklamada bu faaliyetin vakfın temsilciliğinin bulunduğu çok sayıdaki il ve ilçede yürütüldüğü de kaydedildi.