Külliyede #BarışPınarıHarekatı için eller semaya kalktı

Barış Pınarı Harekatı´nın zaferle sonuçlanması için sabahnamazı sonrasında başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere ilçemizdeki tüm camilerde Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Külliyede #BarışPınarıHarekatı için eller semaya kalktı
Gündem 10.10.2019 09:12:37 2661 0

Barış Pınarı Harekatı´nın zaferle sonuçlanması için sabahnamazı sonrasında başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere ilçemizdeki tüm camilerde Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Türkiye´nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı´nın zaferle sonuçlanması için Somuncu Baba Külliyesi´nde Fetih Suresi okundu.

Anadolu´nun en önemli inanç merkezleri arasında bulunan Somuncu Baba Külliyesi´nde bir araya gelen gençler ve vatandaşlar, #BarışPınarı operasyonlarının başarılı geçmesi için Mehmetçik´e dua etti.

Külliyede, namaz sonrası Fetih suresi okuyarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesi harekâtında başarılı olması için eller semaya kalktı.

Namaz sonrasında gençler Kur´an-ı Kerim okuyup dua etmeye devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde dün akşam yayımlanan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın mesajının da yer aldığı açıklamada, Türkiye genelindeki 90 bin camide söz konusu sınır ötesi harekâtın zaferle sonuçlanması için sabah ve yatsı namazlarında dua edileceği belirtilmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş´ın din görevlilerine gönderdiği mesajda, vatanın ve milletin huzurunu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerince başlatılan harekâtın amacına ulaşması için namaz öncesi veya sonrasında Fetih Suresi´nin okunması, Türk ordusuna ve milletine dua edilmesi istenmişti.