Külliye Depremzedelere Umut Oldu

7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar, Somuncu Baba Külliyesi’ne sığındı.

Külliye Depremzedelere Umut Oldu
Gündem 12.02.2023 10:15:00 5107 0

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar, Somuncu Baba Külliyesi’ne sığındı.

Yılın dört mevsimi milyonlarca insanın ziyaret ettiği külliye kapılarını depremden etkilenen ilçe halkına açtı.

İmar ve ihyası Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yürütülen Külliyede, depremin ilk gününden beri binlerce kişi ağırlanıyor.

Depremin ilk gününden beri vatandaşları külliyede konuk eden Hulusi Efendi Vakfı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Anadolu’nun maneviyat merkezinin vatandaşlara umut olduğunu belirtti.

İlçemizde de ciddi şekilde hissedilen depremlere yönelik yapılan açıklamada şöyle denildi;

“İlçemizde ciddi şekilde hissedilen Elbistan depreminin ardından Somuncu Baba Külliyesi’ne gelen tüm vatandaşlarımız burada misafir edilmektedir. Günlük ortalama 700 kişi misafir edilmektedir. Deprem bölgelerinden gelen debremzedeler, yardım kuruluşları ve komşu ilçelerden gelen birçok kişi bu hizmetten faydalanmaktadır. Konuklara 3 öğün yemek, barınma, battaniye, elektrik ve su imkânları sağlanmaktadır. Depremin ilk anından itibaren destek veren başta Darende Kaymakamlığı olmak üzere Darende Belediyesi, AFAD ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.” denildi.


Anahtar Kelimeler: Külliye Depremzedelere