Kudret Havuzu´na ilgi büyük

Tohma Kanyonu içerisinde büyüleyici güzelliği ile havuz, yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Kudret Havuzu´na ilgi büyük
Gündem 18.07.2017 10:43:02 3193 0

İlçemiz turizm değerleri arasında yaz aylarında en büyük ilgiyi gören Kudret Havuzu, yerel ve ulusal basında doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Tohma Kanyonu içerisinde büyüleyici güzelliği ile havuz, yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Somuncu Baba Külliyesi civarında Tohma Çayı´nın aktığı 1,5 kilometrelik kanyonun ortasındaki Kudret Havuzu, şifalı olduğu kadar manzarasıyla da tatilcilerin dikkatini çekiyor.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfınca yenilenen ve özel bir işletmeye kiralanan havuzun 80, 120, 150 ve 200 santimetre derinliğinde, birbirine bağlı bölümleri bulunuyor. Kimyasal ilaçlama yapılmayan havuz, doğal suyun çıktığı mağaradan gelen kaynakla yenileniyor.

Havuzların toplamında 800 ton su bulunuyor. Mağaradan saatte 230 ton su akıyor. Yaz kış 22 santigrat olan su sıcaklığı vatandaşların keyifli anlar yaşamasını sağlıyor. Doğal havuz her gün kendisini 7 defa yeniliyor. Temizliği ve berraklığı ile ülkemizde örnek gösteriliyor.

Havuzun sorumlusu Necati Çelik yaptığı açıklamada, doğal mağaralardan gelen suyla havuzun ziyaretçilerini beklediğini söyledi. Buradaki suyun Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca analiz edildiğini anlatan Çelik, ?Çağın hastalıklarından stres, romatizmal eklem ağrıları ve cilt rahatsızlıkları başta olmak üzere bazı hastalıklara iyi geliyor.? ifadesini kullandı. Eskiden beri yöre insanı başta olmak üzere vatandaşların havuza büyük ilgi gösterdiğini bildiren Çelik, ilçeye gelen ziyaretçilerin de havuza girdiğini kaydetti.

"Çok büyük bir nimet?

İstanbul´dan ailesiyle tatile gelen Abdulhamid Coşkun, kanyondaki havuzun büyüleyici bir güzelliği bulunduğunu belirtti.

Bursa´da yaşayan Muhsin Acar da Kudret Havuzu´nu duyduktan sonra Darende´ye geldiğini dile getirdi.

İlçede böyle bir yerin bulunmasının çok büyük nimet olduğunu ifade eden Acar, "Vadinin içinde böyle bir yerin olduğunu dışarıdan geçen birinin bilmesinin imkânı yok. Buralara yolu düşen tüm vatandaşların, bu saklı kalmış güzelliği görmelerini mutlaka tavsiye ediyorum." dedi.

Ziyaretçi Alaaddin Aktaş ise ailesiyle havuza geldiğini, kanyondaki bu güzelliği herkesin görmesi gerektiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Kudret Havuzu ilgi büyük