Küçük sanayi sitesi yükselmeye başladı

Darende´nin en büyük eksikliklerinden biri olarak yıllardır yapılamayan küçük sanayi sitesi, merkeze 8 kilometre mesafede 44 bin metrekarelik alanda inşaatı yükselmeye başladı.

Küçük sanayi sitesi yükselmeye başladı
Gündem 25.06.2018 21:48:06 1435 0

Darende´nin en büyük eksikliklerinden biri olarak yıllardır yapılamayan küçük sanayi sitesi, merkeze 8 kilometre mesafede 44 bin metrekarelik alanda inşaatı yükselmeye başladı.

Sanayi sitesi ile ilgili gelişmeleri gazetemiz muhabirine aktaran Başkan Eser, yapılmayanı yaptıklarını belirterek ilklerin başkanı olduğunu söyledi.

45 gündür süren yağışlar inşaatın ilerleyişini kısmen etkilediğini kaydeden Eser, ?Niyet ettik, gayret gösterdik sanayi sitemiz için güçlü bir adım attık. Görüldüğü gibi inşaat yapım çalışmalarına başladık. Kimsenin böyle bir projenin hayata geçeceği umudu yoktu. Ama şimdi görüyoruz ki temeller atıldı inşaat yükselmeye başladı. Kısa sürede tamamlanacak olan sitemizde toplam 104 iş yerimiz olacak. Bu iş yerlerinin tamamının sahibi bellidir. Yaklaşık olarak 2018 yılının sonuna doğru üyelerimize iş yerlerini teslim ederek, esnaf arkadaşlarımızın buraya taşınmasını sağlayacağız. Darende´mize geç kalmış güzel bir yatırım kazandırıyoruz.? dedi.

Devam eden inşaat ile ilgili bilgi veren Başkan Eser, ?Modern Küçük Sanayi Sitesi inşaatının yapımı ile ilgili durumu yerinde görmek, daha fazla ne yaparız bunu gözlemledik. Ayrıca küçük sanayi sitemizin karşılaştığı sorunların çözümünde ne yapabiliriz noktasında gezdik, gördük. Buradaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Tamamlandığında Darende´miz için güzel bir kazanım olacak. Bu sitenin olmayacağı yönde olumsuz düşünenlere karşı üye olan arkadaşlara ve diğer elini taşın altına koyanlar ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.? diye konuştu.

Yüklenici firma sorumlusu Hamit Karagülle de 8 bin 500 metrekare kapalı alanı olacak küçük sanayi sitesinin önemli bir hizmet olacağını belirterek, sanayicilerin derdi ile dertlenen Başkan Eser´e teşekkür etti.

Uzun ince bir yoldan geçilerek fedakârlık gerektiren küçük sanayi sitesi projesine omuz verdiklerini kaydeden Karagülle, ?Başkanımızdan Allah razı olsun. Birçok fedakârlıkta bulundu ve bu projenin hayata geçmesi için büyük bir çaba sarf etti. Şimdi çok şükür 44 bin metrekarelik inşaatımızı başlattık ve prefabrik beton kirişlerimizin montajını yapıyoruz. Kendi içerisinde sosyal donatıları da bulunan sitemizde, 6 bin metrekareyi hızarcılarımız için ayırdık. 2 çeşit dükkân tipi belirledik, bunlardan A tipi 84 metrekare, B tipi ise 74 metre kare şeklinde yapılıyor. Toplamda 104 metrekarelik dükkânları 12 ay gibi kısa bir sürede esnaflarımıza teslim edeceğiz.? dedi.

Projenin inşaat aşamalarını takip eden sanayici esnafı ise büyük bir heyecanla kendilerine ait olacak dükkânların teslim edileceği günü bekliyor.