Koronaya karşı otomobiller ‘Ozon Gazı’ ile dezenfekte ediliyor

İlçemizde oto yıkıma işi yapan bir girişimci, ilçede ilk defa uygulanan ozon gazıyla araçlarda korona temizliği yapıyor.

Koronaya karşı otomobiller ‘Ozon Gazı’ ile dezenfekte ediliyor
Gündem 10.08.2020 13:48:00 2712 0

İlçemizde oto yıkıma işi yapan bir girişimci, ilçede ilk defa uygulanan ozon gazıyla araçlarda korona temizliği yapıyor.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede virüs, bakteri, mantar ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip ozon gazı, vatandaşların da yoğun talebiyle otomobillerin dezenfekte edilmesinde kullanılıyor.

Ay-Yıldız Oto yıkama sahibi Saltuk Buğra Şahin, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ozonun dünyada bulunan en kuvvetli doğal dezenfektan olduğunu söyledi.

Daha önce vatandaşlar tarafından tercih edilmeyen ozon temizliğinin şimdi sıkça uygulandığına dikkat çeken Şahin, "Çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs enfeksiyonuyla savaş veriyoruz. Yeni bir virüs olduğu için korunma ve tedavi anlamlarında farklı yöntemler deneniyor. Bizde uzun yıllardır kullandığımız ozon temizliğini bu süreçte daha fazla uygulayarak tedbiri artırmak için vatandaşlara destek oluyoruz.” dedi.

Ozon gazı teknolojisi dünyada, özellikle ameliyathanelerin sterilizasyonu gibi sağlık sektörü başta olmak üzere; gıda koruması, su dezenfeksiyonu, diş hekimliği gibi birçok alanda kullanıldığını aktaran Şahin, “Ozon uygulaması, araç içerisinde, klima ve koltuklarda bakteri oluşumuna engel oluyor, aynı zamanda kötü kokuları da yok ediyor. Ciddi bir dezenfeksiyon özelliği olduğu için aynı zamanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede etkin bir temizlik yapıyor. Biz burada müşterilerimizin talebi üzerine son 3 aydır aktif bir şekilde ozon temizliği yapıyoruz. Araç içerisine 15 dakika kadar verdiğimiz ozan gazı hem dezenfekte yapıyor hem de tüm kokuları yok ediyor. Bu yöntemle araç içerisindeki bakteri ve canlıları %99 oranında başarı ile yok ediyoruz.” diye konuştu.

Şahin, son olarak insanların ozon temizliğinin faydalarını öğrendikçe daha çok dikkat ettiğini anlatarak, araç içi hijyene ailelerin daha çok önem verdiğini aktardı.

Aracına ilk defa ozon temizliği yaptıran Mehmet Varol da bayram sonrası aracını bir arkadaşına verdiğini onun da şehirlerarası seyahat yaptığını belirterek, aracı teslim almadan tedbir amaçlı ozon temizliği yaptırdığını söyledi.