Korona salgını evde ekmek yapımını artırdı

Korona salgını evde ekmek yapımını artırdı
Gündem 13.04.2020 18:11:00 3025 0

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını durdurabilmek için yapılan "evde kalın" çağrısı ve sosyal mesafe önlemleri, ilçemiz vatandaşlarını evde ekmek yapımına yönlendirdi.

Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla "evde kal" uyarılarını dikkate alanlar, hem her gün dışarı çıkıp ekmek almamak hem daha hijyenik ve güvenli olduğu için evde ekmeğini kendisi yapmaya başladı.

İnternet ortamında bu yönde yapılan aramalar, özellikle mart ayı içerisinde evde ekmek üretiminin oldukça arttığını gösteriyor.

Muhabirimizin sosyal medyadan derlediği bilgi ve görsellere göre, ilçemiz genelinde birçok ev hanımı ve hane halkı kendi imkânlarıyla ekmeğini üretti. Başarılı sonuçlar elde edenler ise komşularına nispet yaparcasına esprili cümlelerle sosyal medya hesaplarından paylaştı. WhatsApp üzerinden apartman, komşu, aile guruplarına gönderilen ekmek görselleri, aynı zamanda ev hanımları arasında tatlı bir yarışmanın başlamasına sebep oldu.

Ekmeklerini evde kendi imkânlarıyla yapan vatandaşların sosyal medyadaki ekmek etiketli paylaşımları oldukça arttı.

Evde maya yapımı da çoğaldı

Evde ekmek yapımına bağlı olarak internette en çok aranan bir diğer konu ise maya ve evde maya yapımı. Bu yönde Google’da yapılan aramalar da eskiye oranla 50 kat artış gözlenirken, YouTube'daki maya yapımı içerikli videolarda da yine 2 milyondan fazla izlenme gerçekleşti.