Kaymakam Malik Çalışır: ‘Kırmızı alarma doğru gidiyoruz’

​​​​​​​İlçemiz Kaymakamı Malik Çalışır, 67 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin koordinasyon toplantısı düzenledi.

Kaymakam Malik Çalışır: ‘Kırmızı alarma doğru gidiyoruz’
Gündem 13.08.2020 17:00:00 3314 0

İlçemiz Kaymakamı Malik Çalışır, 67 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin koordinasyon toplantısı düzenledi.

İlçe güreş sahasındaki açık alanda muhtarlara seslenen Çalışır, Darende’de ki vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, böyle giderse bir çok yerde karantina durumu başlayacağını söyledi.

Toplantıda, pandemi süresince Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 11 milyon 108 bin TL’lik devlet desteğinin ilgililere ulaştırıldığının bilgisini de veren Çalışır, ilk günden beri Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, sağlık tedbirlerini eksiksiz hayata geçirdiklerini belirtti.

“Karantinalara kıl payı kaldı”

Kaymakam Malik Çalışır konuşmasına şöyle devam etti;

“Korona virüs ilçemizde ciddi manada bir risk barındırıyor. Hatta merkez ilçelerle yarışır haldeyiz. Şu anki vaka sayımız kışın dahi olmayan düzeylerin üzerine çıktı. Kırmızı alarma doğru gidiyoruz. Böyle giderse karantina durumuna başlamak zorunda kalabiliriz. O karantinalara böyle kıl payı var, sınırda sayılırız. Karantina uygulaması olursa hem mahalle hem vatandaşlarımız ve hem de hizmet götürecek birimlerimiz açısından sorun teşkil edecek. Bu konuda bilinçlendirme yükümlülüğümüz mevcut.  Kaymakamlık olarak herkesin başına polis veya asker dikmemiz mümkün değil. Darende’nin nüfusu yaz aylarında 40 bine kadar yaklaşıyor. Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. Pandemi süresince en aktif çalışan kaymakamlığımız ve bağlı kuruluşlar oldu.”

“İlçemize 11 milyon 108 bin TL yardım geldi”

Darende’ye yapılan yardımlara bakıldığında devletin ne kadar büyük olduğunun çok rahatlıkla anlaşılabileceğine değinen Çalışır, “Pandemi süresince Vefa Sosyal Destek Grubu’muzu 29 bin 160 kişi aradı. Bu 29 bin kişinin ihtiyaçlarını kaymakamlık olarak asker, polis, öğretmen ve imam arkadaşlarımızla birlikte karşıladık. 3 bin 977 gıda kolisi dağıtımı yapıldı. 72 hasta vatandaşımızın ilacını temin ettik. 484 vatandaşımıza seyahat izin belgesi düzenlendi. Bin 200 ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleşti. İlçemizde faz 1 kapsamında 1 milyon 500 bin TL para, 1.506 kişiye dağıtıldı. Faz 2 kapsamında 227 kişiye 227 bin TL dağıtımı gerçekleştirildi. Faz 3 kapsamında 408 bin lira dağıtıldı. Açık kapı uygulamamızdan esnafımıza 49 bin TL, Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasından 213 bin TL çıkardık. Ramazan ayı içerisinde 132 bin 800 TL para dağıttık. Toplamda ilçemizde bu süreçte 11 milyon 108 bin TL parayı ulaştırdık. Bu devletimizin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Allah devletimizi daim eylesin.” dedi.

Toplantıda, içme suyu ve altyapı eksikleri öne çıktı

Konuşmaların ardından muhtarların istek, şikâyet ve önerileri dinlendi. Korona virüs salgını hakkında alınan tedbirler ve önlemler kapsamında bilgi alış verişi yapıldı.

Toplantıda kamu yöneticileri de söz alarak kendi alanlarında alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

İlçemizde bir ilk olarak korona virüsle mücadele süresinde başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı Ilıca ve Aşağıulupınar mahalle muhtarlarına Kaymakam Çalışır tarafından teşekkür belgesi verildi.