Kayısı fidanında fiyat belli oldu

Kayısısıyla ünlü Malatya'da yeni fidan ekim sezonu yaklaşırken fidanların fiyatları da belli oldu.

Kayısı fidanında fiyat belli oldu
Gündem 20.10.2023 09:52:00 2053 0

Kayısısıyla ünlü Malatya'da yeni fidan ekim sezonu yaklaşırken fidanların fiyatları da belli oldu.

Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe,  Malatya'da fidan üretimi de günden güne geliştiğini Malatya'nın Türkiye genelinde fidan üretiminde dördüncü sırada olduğunu söyledi.

Asrın felaketini yaşayan ilimizde fidan dikim mevsimi yaklaşırken fidancılarda hazırlıklar başladı.

Kayısı bahçesi kurarak büyütmek veya gençleştirmek isteyen üreticiler fidancıların yolunu tutarken yeni sezonda fiyatlar belli oldu. Fidan fiyatları hakkında konuşan Malatya Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, "3 bölüm halinde kayısı fidanlarımızı hazırladık. 1 bölüm deki kayısı fidanlarımızın fiyatı 100 TL, 2 boyları 75 TL, 3. Boyları da 50 TL’den satışa sunduk" ifadelerini kullandı.

Meyvede tane 100 lira

Kasım ayının ilk haftasından itibaren ilimizde güz dönemi fidan dikimlerinin başlayacağını belirten Yumrutepe, "Bu nedenle de ilimizde fidan üretimi yapan bizler hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdiden Malatya için çiftçilerimiz için hayırlı olsun dileklerimizi sunalım. Güz döneminde genellikle kayısı fidanı satılıyor. Bu yıl boylarına göre 3 bölüm halinde kayısı fidanlarımızı hazırladık. 1 bölüm deki kayısı fidanlarımızın fiyatı 100 TL, 2 boyları 75 TL, 3. Boyları da 50 TL’den satışa sunduk. Meyve fidanlarının tanesi ise 100 liradan satılacak.  Meyve fidanları içinde, Armut, Elma, Ceviz, Hurma, incir gibi fidanlar var. Bazıları tüplü bazıları köklü olarak piyasaya sunacağız." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kayısı fidanında fiyat belli