Karaosmanoğlu: ?Somuncu Baba´ya hizmet için her zaman hazırız?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ederek ilçemizdeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Karaosmanoğlu: ?Somuncu Baba´ya hizmet için her zaman hazırız?
Gündem 15.11.2015 12:17:13 1216 0

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beraberindeki Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´la ilçemizde tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Malatya´da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG- MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısına katıldıktan sonra, Başkan Çakır´ın misafiri olarak Darende´ye gelen Kraosmanoğlu ve beraberindekiler, ilk olarak Somuncu Baba Külliye´sini ziyaret etti. Burada Külliye hakkında camii imamı Musa Tektaş´tan bilgiler alan heyet, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Hazretleri´nin türbelerini ziyaret edip namaz kılıp dua etti.

Külliye içerisinde bulunan Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi´ni gezen heyet, Darende kültürü ve tarihini yansıtan eserleri inceledi.

Külliyede´ki gezisini tamamlayan Başkan Karaosmanoğlu Darende Haber´e ziyaretini değerlendirerek, Hulûsi Efendi Vakfı´nın milletimize kazandırdığı güzel hizmetleri yerinde görmek ve yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Darende´yi, Somuncu Baba´yı, Hulusi Efendi Vakfı´nı daha önce duyduğunu fakat gelip görme fırsatını bulamadığını aktaran Karaosmanoğlu: "Anadolu Medeniyetinin en güzel şehirlerinden Malatya´mıza gelipte, Darende´de Somuncu Baba Hazretleri´ni ziyaret etmemek olmazdı. Darende, Anadolu İslam medeniyetinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Somuncu Baba ile burası manen aydınlanmış. Külliyenin mimari ve estetik yapısı bizi adeta kucaklıyor. Buradaki manevi havayı teneffüs etmekten, yapılan hizmetleri görmekten ayrıca mutluluk duyduk. Somuncu Baba Hazretleri´nin neseb-i âlisinden gelen Hulûsi Efendi Hazretleri´nin adına  kurulu olan Vakıf´ın burada yürüttüğü çalışmalar ile, İslam´a ve insana hizmetin en güzel örneğini müşahede ettim. Bir belediyeci gözüyle her karesini kendime örnek alarak ayrılıyorum ve en kısa zamanda tekrar ziyaret etmek için plan yapacağım." dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra Somuncu Baba Hazretleri´ne hizmet için her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Kudret Havuzu, Hamidiye Çarşısı, Günpınar Şelalesi gibi alanları da gezen İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Başkanı Süleyman Eser´in Tiryandafil Otel´de verdiği öğle yemeğine katıldı. Yemek sonunda Başkan Eser, Karaosmanoğlu´na Büyük Mutasavvıf ve Divan Şairi Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri´nin "Nasihat" tablosunu hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu da ziyaretleri anısına Eser´e çini işlemeli vazo hediye etti.

İlçedeki gezisini tamamlayan heyet daha sonra Malatya´ya hareket etti.