Kar ve yağmur için camilerde dua edildi

Kar ve yağmur için camilerde dua edildi

İlçemizde cuma namazının ardından vatandaşlar, mevsimin kar ve yağmurlu geçmesi için dua etti.

İlçemizde cuma namazının ardından vatandaşlar, mevsimin kar ve yağmurlu geçmesi için dua etti.

Darende İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen dua, ilçedeki 110 camide imam hatipler tarafında okundu.

Bu yıl yeteri kadar yağış almadığı için kuraklık endişesi yaşayan ilçemiz halkı, cuma namazı sonrası tüm camilerden okunan aynı duaya âmin dedi.

Somuncu Baba Külliyesi Cami İmam Hatibi tarafından vatandaşların da katılımıyla yaptığı duada, uzun süredir yağmur yağmadığını, son 40 yılın en kurak mevsimin yaşandığını, bağların, bahçelerin, tarlaların ve hayvanların ihtiyacı olan su kaynaklarının azalmaya başladığını dile getirdi.

Bereketli bir yıl olması için kar ve yağmura ihtiyaç duyulduğu belirtilen duada, kar yılı var yılı olduğu anlatıldı.

Dua edilirken duygulanan bazı vatandaşlar, gözyaşı döktü.



İbrahim Sözen
17.01.2018 15:50:46
Y A Ğ M U R D U A S I Ya İlah´e-l alemin Ey Vahid-ü Ferd - ü Ehad Cümle halkın Razıkı Sensin ezelden ta ebed Oldu mezru´atımız yağmura muhtaç el meded Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Bir bölük sıbyan gelüb dergaha sunduk arzuhal Cümlemiz ma´sumlarız meydanda kaldık bi-mecal Hal-i perişanımıza merhamet kıl Zü´l-Celal Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Atamızdan anamızdan şefkatın çok Rabbena Cümlemiz cürm-ü hata ashabıdur, eğfirlena Bu cihetle gece gündüz ederiz hamd-ü sena Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Mefhar-i Mülk-i Melik Ol Ulu Sultan aşkına Ehl-i Beyt, Al-i Ashab, Çihar-ı yaran aşkına Kerbelada teşne-dil bunca şehidan aşkına Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Gayri yok Ya Rabbena Sensin bizim Hallakımız El-eman yandı yakıldı sebze-ü erzakımız Bahr-i lütfundan yetiştir Ey Ğani Rezzakımız Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Fahri Alem ruhuna olsun salatile selam Aline Ashabına Evladına her subh-u şam Ab-ı lütfundan umar bu kulların rızkın müdam Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded Ni´metin erzan ederken bende-i kem-rahına Sümme haşa aç kalır mı ? Baş koyanlar rahına Şem´i ihlasıyla geldi yüz sürüp dergahına Rahmet inzal eyle ihsanınla Ya Mevla meded El Aşudi Müfti Ömer Şem´i Efendi (1815 -1893) Yağmur Duası´nın Aruz Kalıbına Ait Bir Açıklama: Müfti Ömer Şem´i Efendi tarafından 15 heceli bir Aruz Vezni kalıbına göre yazılan ve 7 kıt´a olan bu Yağmur Duası´nın, 3 - 4 ve 7. kıt´aları ilk 3 mısralarının son 2 heceleri açık, diğer bütün mısraların son 2 heceleri ise kapalı hecelerdir. Söz konusu bu açık heceler ?imale? ile kapalı hece durumuna getirilebilir. Ancak, bu mısralarda farklı bir aruz kalıbının kullanılmış olabileceği düşünülebilir. Ayrıca içeriğine uygun bir makam ve usulde bestelenerek notaya alınması gerekir diye düşünüyorum. Bu Yağmur Duası´nın telif ve benzeri bütün hakları, 5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu ve bundan sonra çıkarılacak kanun / yönetmelik / kararname vs kapsamına girecek diğer bütün hakları kanuni mirasçılarına aittir. (Esat Işık Hocaefendi, M.Tahir Baykal ve Sıtkı Işık Hocaefendinin mirasçıları) İbrahim Sözen (0536) 622 72 51 22.08.2015