Kalıcı konutlar Kasım ayında teslim edilecek

Depremlerden etkilenen ilçemizde, afetzedeler için inşa edilen kalıcı konutlar teslimata hazırlanıyor.

Kalıcı konutlar Kasım ayında teslim edilecek
Gündem 28.09.2024 11:52:00 2688 0

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen ilçemizde, afetzedeler için inşa edilen kalıcı konutlar teslimata hazırlanıyor.

Kaymakam Şeref Gülyer ve Belediye Başkanı Alican Bozkurt, ilçe merkezine yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Gülyer, Kasım ayında kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edilecek evlerin ve 16 derslikli ilkokulun hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Bozkurt, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 256 TOKİ konutunun Kasım ayında depremzede ailelere kura çekimiyle teslim edileceğini söyledi.

Yaklaşık 7 ay gibi rekor bir sürede konutların hazır hale getirildiğini kaydeden Bozkurt, “İlçemiz merkezinde inşa edilen 256 daireli TOKİ konutları, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Ekim sonu gibi teslime hazır olduğunu gördük. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, su, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelinmiş. Kasım ayında depremzede kardeşlerimiz yeni konutlarına geçmiş olacak. Burada hummalı bir çalışma var. Aynı zamanda 16 derslikli bir ilkokulumuz da var. İnşallah o da eğitimin ikinci yarısında öğrencilerle buluşacak.“ dedi.

“Depremin ilk gününden beri devletimiz bizi bir dakika bile yalnız bırakmadı”

Bozkurt, devletin depremin ilk gününden beri ilçe halkını bir dakika bile yalnız bırakmadığını anlatarak, “Devletimiz depremden sonra bir saniye bile boş durmadı. İlk günden itibaren çadır, konteyner derken kısa bir süre içerisinde kalıcı konutları inşa etti. Çok şükür burada bir vatandaşımız bile mağdur olmadı. Şu an için ilçe merkezinde 256 TOKİ konutu, kırsalda ise köy tipi 800 evin bitimi yaklaşmış durumda. İlçemiz devasa bir şantiye konumunda hummalı çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Depremin ilk gününden beri devletimiz bizi bir dakika bile yalnız bırakmadı. Ben şahsım ve hemşehrilerim adına devletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Şantiye Şefi Hüseyin Kılıç da 256 konut ve bir ilkokulun teslimini yapmaya hazırlandıklarını aktararak, “Bir ay içerisinde altyapı çalışmamızı tamamlayıp çevre düzenlemesini de yaptıktan sonra kura için konutlarımızı ve okulumuzu TOKİ’ye teslim edeceğiz. İnşaatımızın hızlı ilerlemesinde emeği bulunan ilçe kaymakamlığımıza ve belediye başkanlığımıza teşekkür ederiz. Onların bizlere sağladığı kolaylık sayesinde, Darendeli hemşehrilerimiz kısa süre içerisinde konutlarına kavuşacak.” dedi.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Kura çekimini sabırsızlıkla beklediğini ifade eden depremzede ailelerden Şahin Yıldırım ise “Arada konutların yapımına gelip bakıyoruz, harika evler yaptılar. Yeri ve konumu çok güzel oldu. Burada böylesine kaliteli ve güzel konutu kimse yapamazdı, sağ olsun devletimiz bizler için inşa etti. Allah devletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

Bin 491 hak sahibinin bulunduğu ilçede, 2024 yılı itibariyle %80 oranında depremzede ailenin yeni yapılan konutlara geçmesi planlanıyor.

İncelemeye, İlçe Emniyet Müdürü Muhammed Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de katıldı.