Kahramanmaraş´ta Nasihat Yayınları´na ilgi büyük

Anadolu yayıncılığının önemli ismi Nasihat Yayınları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6´ıncı Kitap ve Kültür Fuarı´nda büyük ilgi görüyor.

Kahramanmaraş´ta Nasihat Yayınları´na ilgi büyük
Kültür-Sanat 26.10.2019 16:46:00 4063 0

Anadolu yayıncılığının önemli ismi Nasihat Yayınları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6´ıncı Kitap ve Kültür Fuarı´nda büyük ilgi görüyor.

17-27 Ekim tarihleri arasında Kahramanmaraş´ta Anadolu´daki en büyük kitap fuarlarından biri başladı. Darende merkezli olarak yayın hayatını sürdüren Nasihat Yayınları da bu fuar da boy gösteriyor.

Yıllardır ilçemizin kültür edebiyat mirasını yarınlara taşıyıp, çevresine ve Türkiye´ye farklı bir soluk aldıran Nasihat Yayınları, ülkemizin her yerinde, düzenlenen tüm fuarlara katılmaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş´ta düzenlenen kitap fuarına katılan Nasihat Yayınları, karşılaştığı yoğun ilgiyle Kahraman şehirde okurlarıyla buluştu. Özellikle Somuncu Baba dergisine ve Divan-ı Hulusî-i Darendevî´ye gösterilen ilgi dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi´ndeki Nasihat standını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ilim, irfan, fikir, kültür adamlarını bir araya getiren; onların kalemlerinden süzülen hakikatleri de okuyucusuyla buluşturan Nasihat Yayınları´nın büyük bir gönül hizmeti olduğunu söyledi.

Kendisine Somuncu Baba Ekmeği ve semaver çayı ikram edilen Ünal, "Ülkemize örnek eser ve hizmetler kazandıran Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı´nın, Nasihat Yayınları ve Somuncu Baba Dergisi, yayın hayatına başladığı günden itibaren ilkeli, ne dediğini bilen, hedefi ve gayesi belli, her türlü zararlı düşüncelere karşı milletinin ruh kökünü korumaya ve kollamaya hizmet eden, millet varlığımızı bir arada tutan bir yayın çizgisi izlemektedir." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de, "Somuncu Baba Dergisi ilim-kültür ve sanatta çizgisi olan ve alanında büyük bir boşluğu dolduran, dinî ve millî çizgisi ile gerek yazıları ve gerekse kaliteden taviz vermeyen baskı ve tasarımıyla örnek bir dergidir. Anadolu´nun en uzun soluklu dergisinin bu kalitesiyle yayımına uzun yıllar devam edeceğine de inancım tamdır. Emeği olan herkesi kutluyorum." dedi.

Standı ziyaret eden Ünal ve Güngör´e, Hulusi Efendi´nin divanından oluşan bir set hediye edildi.

Vatandaş ve özellikle gençlerden yoğun ilgi gören Nasihat Yayınları, Somuncu Baba Dergisi´nin yazarlarını konuk ederek, okuyucular ile buluşturuyor.