Kahramanlar, bir yılda 231 olaya müdahale etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende İtfaiye Amirliği, 2017 yılında 231 olaya anında müdahale etti.

Kahramanlar, bir yılda 231 olaya müdahale etti
Gündem 7.01.2018 08:19:07 1065 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende İtfaiye Amirliği, 2017 yılında 231 olaya anında müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi´nin Balaban Mahallesi´nde bulunan İtfaiye Amirliği, 3 araç 15 personeliyle ilçemizde 2017 yılı içerisinde meydana gelen 231 olaya müdahale ederek büyük bir başarıya imza attı.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan itfaiye ekipleri, yıl içerisinde 141 yangın, 17 trafik kazası, 2 su baskını, 17 insan ve hayvan kurtarma operasyonu ile 54 çeşitli göcük, teker ısınması, arama kurtarma olmak üzere toplamda 231 olaya müdahale etti.

İş yerlerinin denetleme, personel eğitimi, tatbikat, resmi kurum çalışanlarının bilinçlendirilmesi ve benzeri görevler olmak üzere çok sayıda farkındalık çalışmasını da yürüten ilçemiz İtfaiye Amirliği, yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktı.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetemiz muhabirine değerlendirmelerde bulunan İtfaiye Amiri Seyfullah Karcı, ?Yoğun bir görev yılını geride bıraktık. Çok şükür hayat kaybı ile sonuçlanan bir felaket yaşamadık. Ekiplerimiz can siperane çalışmaları ile meydana gelecek olaylara zamanında müdahalesi, yangın ve başka kazaları büyümeden engellemiştir. İlçemizin coğrafi yapısı dağlık ve nüfus yoğunluğu kırsalda olması bakımından her ne kadar zorluklar yaşasak da, görevimizi en güzel şekilde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.? dedi.

Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında yaklaşık olarak yüzde 30 civarında bir iş artışına olduğunu belirten Karcı, ?Artan iş yoğunluğu ile birlikte halkımızı bilinçlendirmeyi de ihmal etmedik. İlçemizde iş yerlerini denetleme, raporlandırma ve resmi kurum çalışmalarını bilinçlendirme noktasında çok sayıda çalışmaya imza attık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai gözetmeksizin çalışan ekiplerimiz, özverili bir şekilde görevlerini en güzel şekilde icra etmektedir." diye konuştu.

Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı´nın yeni verdiği 4x4 arazi tipi acil müdahale ve kaza kurtarma aracı ile müfrezelerini daha da güçlendirdiklerini kaydeden Karcı, tehlikeye düşmüş her canlı için, 7 gün 24 saat görev başında olduklarını sözlerine ekledi.