Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, "Şiddete Dur" diyoruz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaklaşık 10 bin kişiye bilgilendirme faaliyeti yürütüldü.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü,
Gündem 25.11.2022 15:41:00 3014 0

Malatya’nın Darende ilçesinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaklaşık 10 bin kişiye bilgilendirme faaliyeti yürütüldü.

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak için ilçe genelinde çeşitli faaliyetler yürüttü.

İlçe müftülüğünün de 20’ye yakın personelle destek verdiği etkinlikte, resmi kurum, okul, esnaf ve hane halkı gezilerek Kadın Destek Uygulaması (KADES) anlatıldı.

Etkinlikte, emniyet ve müftülük personelinden oluşan 50 kişilik ekip, ilçede halkı ve kurum çalışanlarına KADES uygulamasını anlatarak bilgilendirici broşür dağıttı. Ayrıca ekipler okullar ziyaret ederek, anne ve anne adayı öğretmenleri KADES konusunda bilgilendirdi. Öğrencilere ise “Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü” hakkında bilgi verdi.

Emniyet ve müftülük tarafından toplumsal duyarlığı artırmak amacıyla birer video hazırlanarak sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.