Kadına şiddete hayır!

Darende Kaymakamlığı ve Kadınlar Derneği tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla bir seminer programı düzenlendi.

Kadına şiddete hayır!
Gündem 27.11.2015 11:45:38 930 0

 

Darende Kaymakamlığı ve Kadınlar Derneği tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla bir seminer programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan ve Pedagog Ayfer Er´in konuşmacı olduğu seminerde, Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Ateş, yaptığı selamlama konuşmasında, seminerin bilinçlenme adına önemli bir program olduğunu söyledi.

Seminer programında Bayhan ve  Er kadına yönelik şiddetle ilgili sunum yaptı.

Şiddet, şiddetin çeşitleri, şiddeti besleyen etmenler ve Türk Ceza Kanunu´nda kadın ve çocuklara yönelik suçların neler olduğu konularında bilgi veren Bayhan, hangi suç tiplerinde yargının devreye girdiğini ve beraberinde Ailenin Korunmasına dair kanunda ne gibi haklar olduğu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kadın ve erkek olarak nihayetinde insanız

Kadının toplumdaki ikincil konumuna dayalı olarak kadına uygulanan her türlü şiddet eyleminin kadına şiddet olarak algılanması gerektiğini belirten Vehbi Bayhan, ?Biz kadın ve erkek olarak eşitiz, insanız yani. Birey temelinde baktığımız zaman ve bunu içselleştirip kabul ettiğimiz zaman toplum açısından aslında hani o cinsiyetçi kavramı kaldırdığımızda kadına şiddetin ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bu anlamda birey temelinde bakmak gerekiyor? diye konuştu.

Programın ilerleyen bölümlerinde ise, emekli öğretmen ve pedagog Ayfer ER, kısa bir konuşma yaparak günün önemini ifade eden şiirini okuyarak programa renk kattı.

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi´nde düzenlenen programa Kaymakam Ali Türk ve kadın konuklar katıldı.


Anahtar Kelimeler: Kadına şiddete hayır