Jandarmadan ?Aile İçi Şiddetle Mücadele´ Semineri

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından, Darende´de yaşayan kadınlara, ?Aile İçi Şiddetle Mücadele´ konulu seminer verildi.

Jandarmadan ?Aile İçi Şiddetle Mücadele´ Semineri
Gündem 19.02.2019 16:48:34 3625 0

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından, Darende´de yaşayan kadınlara, ?Aile İçi Şiddetle Mücadele´ konulu seminer verildi.

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonu´nda Jandarma Astsubay Gurbet Kayadibi tarafından, kadına yönelik şiddetin kaynakları ve mücadele yöntemlerinin yanı sıra şiddete uğrayan kadınların neler yapabileceği ve hakları konusunda bilgi verildi.

Seminerde, şiddetin dünyadaki bütün kadınların ortak sorunu olduğunu ifade eden Astsubay Kayadibi, ?Kadın, her türlü değerli niteliğin ötesinde, öncelikle insan olma vasfıyla doğuştan getirdiği temel hak ve hürriyetlere sahiptir. Şiddet meydana geldikten sonra fiziksel yaralar iyileşmekte, kadınlar da bu durumu sineye çekmektedirler; ancak duygusal ve travmatik yaraların iyileşmesi çok uzun sürmekte bu durumda kadınlarda psikolojik bunalım, içe kapanma veya etrafa karşı daha hırçın olma gibi sonuçları ortaya çıkarmaktadır.? dedi.

Şiddetin hayatın bir parçası olmadığına vurgu yapan Kayadibi, ?Aile bireylerini birbirine bağlayan muhabbet ve merhamet bağları ne kadar güçlüyse, aile de toplumda o kadar güçlü ve sağlıklı olur. Toplumun kanayan yarası olan şiddet babadan oğula, mağduriyet ise anneden kızına geçerek nesilden nesile taşınmakta, sağlıksız bir toplum modeli de böylelikle ortaya çıkmaktadır.? diye konuştu.

Son olarak, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi konulu kanun hakkında da bilgiler veren Kayadibi, şiddete uğrayan kadınların jandarmadan veya emniyetten sığınma talep edebileceğini hatırlattı.

Seminer sonunda, ?Şiddete Sessiz Kalma? konulu el kitapçığı dağıtıldı.

Seminere, İlçe Kaymakamı Enver Zengince´nin eşi Tuğba Zengince, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ufuk Kale, Balaban Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Topal ve kadınlar katıldı.