İtfaiye haftası kutlanıyor

Darende İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, minik öğrencilerle bir araya gelerek eğitim verip boyama kitabı hediye etti.

İtfaiye haftası kutlanıyor
Gündem 29.09.2022 15:42:00 1832 0

Darende İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, “İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında ilkokul ve anaokullarında minik öğrencilerle bir araya gelerek eğitim verip boyama kitabı hediye etti.

İtfaiye amirliğine bağlı 3 kişilik ekip, miniklerin eğitim aldığı ilçe merkezi ve kırsaldaki okulları itfaiye aracıyla ziyaret ederek, yangın konusunda uyarıların yer aldığı broşür ve boyama kitabı hediye etti.

İstasyon Amiri Seyfullah Karcı, itfaiye haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydederek, minik öğrencilere acil durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda temel bilgileri verdiklerini söyledi.

Yangın konusunda miniklerin bilgi sahibi olması için düzenli olarak bu tarz etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlatan Karcı, “Minik kardeşlerimize çeşitli hediyeler vererek itfaiyenin ne iş yaptığını ve neden böyle giyindiğimizi anlatıyoruz. Onlara, yangın gördüklerinde acil şekilde 112´yi aramaları gerektiğini söylenerek yangından uzak durmaları, ateş ve çakmakla oynamamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Verdiğimiz bilgilerin kalıcı olması için de eğlenceli çeşitli materyaller dağıtıp hediyeler veriyoruz.” dedi.

İtfaiye aracının da tanıtıldığı ziyaretlerde, minikler itfaiye hortumu kullanarak pratik yaptı.

Okul idareleri de itfaiye ekiplerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: İtfaiye haftası kutlanıyor