İstanbul´dan döndü, köyünde mantar yetiştiriyor

İstanbul´da şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan 27 yaşındaki Emre Özkan, işini bırakarak geldiği köyünde istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor.

İstanbul´dan döndü, köyünde mantar yetiştiriyor
5.01.2019 15:40:13 2273 0

İstanbul´da şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan 27 yaşındaki Emre Özkan, işini bırakarak geldiği köyünde istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor.

Darende´ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Karaoğuz Mahallesi´nde yaşayan Özkan, 2 sene önce ani bir kararla uzun yol sürücülüğünü bırakarak köyüne döndü. Şehir yaşamından uzak yüksek gelirli mantar üretimi gerçekleştiren genç çiftçi, ailesi ile birlikte aynı evde yaşamanın ve hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Babasının da destekleriyle Genç Çiftçi Projesi´ne kaydolan ve aldığı 30 bin liralık hibeyle 600 kompostluk mantar üretim tesisine sahip olan Özkan, ürettiği ürünleri Malatya´nın ilçelerine ve Kahramanmaraş´a hem toptan hem de perakende olarak satışını gerçekleştiriyor.

Özkan, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul´dan köyüne döndüğünü ve babasının da katkılarıyla genç çiftçi projesine başvuruda bulunduğunu kaydetti. Projesinin onaylanmasının ardından 30 bin lira hibe aldığını ve tesisini kurduğunu anlatan Özkan, "Hibe çıktı ve bu sayede burayı açmayı nasip etti Allah. Devletimizin sayesinde oldu. Gayet memnunum. 2 senedir bu işi yapıyorum. Ekmek teknemiz oldu." diye konuştu.

- Düğün günü ilk hasadını topladı

Herkesin büyükşehir hevesi olduğunu ancak İstanbul gibi yerlerin gerçekten insanları zorladığını ifade eden Özkan, geri dönüş kararı sonrası yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Orası gurbet, buraya göre zor. Kendi işimin patronu oldum. Orada herkesle samimi olamıyorsun ama ben köyüme geldim ailemin yanındayım. Gayet memnunum, köyümde güzel. Ben burada mutluyum. Orada insanın canı sıkılıyor, kimsen yok. Buraya geldim proje çıkınca evlendim ve bir çocuğum var. Düğünümüzün olduğu günde ilk mantarımız çıktı ve güzel bir hasat aldık."

Devletin gençlere sağladığı imkânın çok güzel olduğunu ifade eden Özkan, köylerde imkânı olan akranlarının da geri dönüş yapmalarını tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.