İstanbul Malatya günlerinde Darende rüzgârı esti

MADEF tarafından İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya-Darende Tanıtım Günleri sona erdi.

İstanbul Malatya günlerinde Darende rüzgârı esti
Kültür-Sanat 8.11.2017 08:22:42 1349 0

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında düzenlenen Malatya-Darende Tanıtım Günleri sona erdi.

Darende Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilçenin tanıtılması, belediye hizmetlerinin gurbetteki vatandaşlara aktarılması amacıyla açılan stant ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

1-5 Kasım arasında gerçekleştirilen tanıtım günlerin de ilçemizin bütün değerleriyle tanıtılmaya çalışıldı. En çok ziyaretçi ağırlayan stant olma özelliği ile İstanbul´da Darende rüzgârı estirildi. Ziyaretçi izdihamının yaşandığı tanıtım günlerinde, vatandaşların yanı sıra siyasetçi ve bürokrat ve çok sayıda hemşehrimiz yoğun ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz yıl belediye bünyesinde açılan Darende Çini Merkezi´nde hazırlanan çiniler, ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni topladı. Darende ev baklavası ve kayısı çeşitleri ikram edilen etkinlikte, Hulusi Efendi Vakfı İstanbul Temsilciliği tarafından Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.

Tarihi Somuncu Baba Camii ve Külliyesi´nin yanı sıra ilçemizin doğal güzelliklerinin resmedildiği dikkat çekici stant da, ilçemizin tanıtımını içeren broşürler ve gazetelerin dağıtımı yapıldı. Standın hem içinde hem de çadır dışında kurulan dev ekranlarda Darende´nin genel tanıtımı ile Belediye projeleri aktarıldı.

İlçemiz standını ziyaret eden gurbetçiler ve vatandaşlar, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade ederek, Darende hasretini bu şekilde giderdiklerini söyledi.

Ziayretçiler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Başakşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Yasin Kartoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Osman Boyraz, Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Darende Dernekler Federasyonu(DADEF) Başkanı Hulusi Eser, İşadamları, sanatçı ve çok sayıda bürokrat katıldı.