Irmaklı mahallesine içme suyu hattı döşeniyor

Irmaklı mahallesine içme suyu hattı döşeniyor
Gündem 22.02.2021 10:43:00 4613 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ilçemizin Irmaklı Mahallesi’ne 18 bin metrelik içme suyu hattı çalışması yapılıyor.

Çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, merkez ve kırsal mahallelerde içme suyu sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

MASKİ’nin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Karataş, “Bir yandan içme suyu kaynağı bulunmayan yerleşim yerlerine yeni kaynaklar sağlayarak, bir yandan eski içme suyu şebekelerini yenileyerek bir yandan da yeni içme suyu hatları inşa ederek vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyu ulaştırmak için gayret ediyoruz. Irmaklı Mahallemize 18 bin metre içme suyu hattı, bir adet 200 tonluk içme suyu deposu, bir adet kaptaj, 10 adet sanat yapısı ve 250 adet içme suyu abone bağlantı çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 25’lik kısmını tamamlamış durumdayız. Kısa bir süre içinde diğer çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Karataş, son olarak Irmaklı Mahallesi’nin kanalizasyon alt yapısının 2020 yılında tamamlandığını hatırlatarak, “Yaklaşık 8 bin 750 metre hat döşemesi, 184 adet muayene bacası, 179 adet parsel bacası ve 1000 kişilik foseptik çalışması gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Irmaklı Mahalle Muhtarı Ömer Kılıç da 80’li yıllardan kalma alt yapıyı kullandıklarını hatırlatarak, “Mahalle olarak içme suyu problemimiz vardı. 80’li yıllarda yapılan bir hat vardı ama devam arıza veriyordu. Randıman alamıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan bizlere yardımcı oldu. MASKİ’ye başvurumuzu yaptık. Hızlı bir şekilde programa alınarak çalışmalara başlanıldı. Şu anda hat çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bitecek. Emeği geçen herkese mahallelim adına teşekkür ediyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler: Irmaklı mahallesine hattı döşeniyor