İmam Hatip Lisesi´nin ilk mezunları buluştu

İmam Hatip Lisesi´nin ilk mezunları kırk yıl aradan sonra Darende´de bir araya gelerek hasret giderdi.

İmam Hatip Lisesi´nin ilk mezunları buluştu
Gündem 14.07.2016 12:05:21 1512 0

Darende İmam Hatip Lisesi´nin ilk mezunları kırk yıl aradan sonra ilçemizde bir araya gelerek hasret giderdi.

Türkiye´nin çeşitli yerlerinde görev yapan mezunlar,  Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan´nın ev sahipliğinde Belediye Parkı´nda buluştu. Burada bir araya gelen mezunlar fotoğraflar ve anılarla eski günleri yad etti.

Toplantıya katılan Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, ?Kader bizi 40 sene sonra bir araya getirdi. Kimimiz 1.dönem girişli kimimiz 2. Dönem, kimimiz Elbistan´dan, kimimiz Gürün´den ve Kangal´dan. Kader bizi Darende´de İmam Hatip Lisesi´nde buluşturdu. Aradan geçen bunca zamandan sonra belediye başkan yardımcımız ve okul arkadaşımız Durmuş Doğan Beyefendi bizi tekrar bir araya getirdi. Bu mutlulukla muhabbet ettik hasret giderdik. Hepimiz zamanın nasıl geçtiğini, değiştiğimizi, saçlarımızın kırlaştığını gördük ama bir şeyi daha gördük, samimi duygularımız ve dostluklarımız aynen devam ediyor.? dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Durmuş Doğan da, ?Kırk yıldır dostluğumuzun, kardeşliğimizin sürmesinden onur duydum.  İmam hatip lisesi mezunlarının bir araya gelmesi, sohbet etmesi, kucaklaşması gerçekten gurur vericidir. Ayrıca  Darende´de İmam Hatip Lisesinin açılmasına öncülük eden  ve bizim gibi nice öğrencilerin yetişmesine vesile olan Rahmetli Hulusi Efendiyi rahmetle anıyoruz. Bu toplantımızın bundan sonra devam etmesini temenni ediyor 02 Temmuz 2017 de tekrar buluşma umudu ile hepinizi sevgi ile selamlıyorum.? diye konuştu.

 O dönemde öğretmenleri olan Hasan Aşlamacı ise, ?Tekrar dünyaya gelsem öğretmen olmak isterim, öğretmenlik kutsal bir meslek. Öğretmenlikten aldığımız haz hiç bir meslekte yoktur. Şuan, burada oturan öğrencilerimin her birinin böyle üst kademelerde,  üst makamlarda  görmenin mutluluğunu yaşıyorum, yetiştirdiğim öğrencilerimle gurur duyuyorum.? dedi. 

Mezunlar, daha sonra Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti. Hulusi Efendi Vakfı´nı da gezen mezunlar, burada vakıf hizmetleri hakkında yöneticilerden bilgi aldı.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren mezunlar, bir sonraki buluşmaya sözleşerek ayrıldı.