İlköğretim Haftası kutlandı

Darende Nadir İlköğretim Okulu´nda İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlendi.

İlköğretim Haftası kutlandı
Eğitim 23.09.2017 16:34:45 2729 0

Darende Nadir İlköğretim Okulu´nda İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa, Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancı, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Murat Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Enver Hakan Zengince, devletin ve milletin en parlak olduğu dönemin, eğitimi en parlak olduğu dönemler olduğunu ifade ederek, ?Günümüzde 18 milyon öğrenci eğitime başladı tarihimize bakarsak. Osmanlı tarihinin son döneminde itibaren özellikle sanayi dönemini yakalayamamamızın verdiği halle devletlerimiz ve milletlerimiz çağın istikrarını ve ilmini yakalayamamıştır. Buğun itibariyle çevremizdeki ve etrafımızdaki mazlum halkların sığınağı olan ülkemizin, daha iyi yerlere gelebilmesi, dünya üzerinde yönetiminde söz sahibi olabilmesi, kuşkusuz eğitim ve öğrencilerimiz sayesinde olacaktır.? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, 34 eğitim kurumunda 5 bin 800 öğrenciye eğitim verildiğini aktararak, ?İlçemizde eskiden yaşadığımız barınma sorunlarını çözmüş durumdayız. Hiçbir öğrencimiz mağdur olmadan özel ve devlet yurtlarına yerleştirilmiştir.  118 öğrencimizi servisle taşıyarak, 1972 öğrencimize ise öğle yemeği veriyoruz. İlçe Milli Eğitim olarak, 483 öğretmen ve 41 personel ile 2017-2018 Eğitim yılında öğrencilerimize en güzel eğitimi ve hizmeti vermek için hazır durumdayız.? diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ise yaptığı konuşmada, ?Atatürk´ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası ülkemizde her yıl anlamını artırarak kutlanmaktadır. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.? dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okuyup çeşitli oyunlar sergiledi. Birinci sınıf öğrencilerine dördüncü sınıf öğrencileri tarafından hoş geldin çiçeği takdim edildi. Daha sonra Okul Müdürü Kızmaz, mesleğe yeni atanan İngilizce öğretmeni Meliha Çekici´ye hoş geldin çiçeği verdi.

Program Kaymakam Zengince tarafından temsili ders zilini çalmasıyla sona erdi.