İlçemizdeki 200 taşeron işçi başvurularını yapıyor

İlçemizde 3 farklı kurumda kadroya geçme şartlarını karşılayan 200 taşeron işçi başvurularını yapıyor.

İlçemizdeki 200 taşeron işçi başvurularını yapıyor
Gündem 5.01.2018 11:49:41 974 0

İlçemizde 3 farklı kurumda kadroya geçme şartlarını karşılayan 200 taşeron işçi başvurularını yapıyor.

Kendilerinden istenilen belgeleri günler öncesinden hazır eden işçiler, gerekli evrak ve doldurdukları formlarla kurumlarına başvurularını yapıyor.

Darende Belediye Başkanlığı´nda çalışan 65 taşeron işçi, istenilen evrakları ilgili daireye teslim ederek müracaatlarını yapmaya başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, başvuruların yapıldığı birimde işçilerle bir araya gelerek, "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Başkan Kazancıoğlu, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya alımıyla ilgili başvuruların dün itibarıyla başladığını aktardı.

Başvurularını aldıkları işçilerin kendilerinden istenilen evrakları tamamlamak için hummalı bir şekilde koşturduklarını ifade eden Kazancıoğlu, şöyle konuştu:

"Belediyemiz bünyesinde 65 taşeron işçisi çalışmaktaydı. Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle dün başlamak üzere taşeron işçilerin kadroya alınması için başvuruları alıyoruz. 657 Devlet Memuru Kanunu şartlarını taşıyan bütün arkadaşlarımız inşallah bu işe kısa bir süre sonra layık görülecektir. Kadro alımlarında tahsil ve yaş sınırı getirildi. Bu anlamda da titizlikle incelemelerimizi yapıyoruz. İşçilerimiz adına, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza teşekkür ediyorum."

Belediyede taşeron işçi olarak çalışan Ramazan Polat ve Hacı Erden de uzun zamandır bekledikleri kadroyu büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

İşçilerden Polat, ?Uzun bir süredir taşeron olarak çalışıyordum. Bizim için hayallerin ötesinde bir kadro ile müjdelendik. Devletimizin büyükleri bizlerin hayallerini gerçekleştirdi. Diğer arkadaşlarım gibi bende evraklarımı teslim ederek başvurumu yaptım. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızın eksikliğini göstermesin. Çok mutluyuz." dedi.

Hikmet Demir ise dört gözle kadroyu beklediklerini söyledi. Demir, "3 yıldır taşeron işçi olarak çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız hayallerimizi gerçekleştirdi. Şu anda başvuru yaptım. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızın eksikliğini göstermesin. Çok mutluyum." dedi.