İlçemizde sürücülere reflektör dağıtıldı

D 300 karayolu üzerinde uygulama yaparak meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla reflektör dağıtıldı.

İlçemizde sürücülere reflektör dağıtıldı
Gündem 20.04.2017 17:53:43 1089 0

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası önderliğinde, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri, D 300 karayolu üzerinde uygulama yaparak meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla reflektör dağıttı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası, ilçe genelindeki traktör ve kamyonetlerin karayolunda güvenli seyretmesi ve kazaya neden olmaması için "Araçların Karayolunda Güvenli Kullanımı" adıyla uygulama yaptı. Uygulama kapsamında, Karayollarının katkılarıyla temin edilen 500 adet reflektör, traktör ve kamyonetlere ücretsiz verildi.

Polis ekipleri, Darende girişinde durdukları traktörlerden römorklarında reflektörü olmayan ya da yetersiz olanlara reflektör taktı.

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri durdurulan traktör ve kamyonet sürücülerine bilgi verdi.

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Ali Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşları bilinçlendirerek öncülük yapmak olduğunu söyledi. Tarım sezonun açılmasıyla kaza riskini en aza indirmek için bu kampanyayı başlattıklarına dikkati çeken Gök, şöyle konuştu:

"Traktörlerimiz, fazlasıyla devlet karayolunu kullanmakta. Zararlarını en asgariye indirmek için Karayollarımızın bize sağladığı imkânlarla 500 adet reflektör aldık. Bu tarım araçlarımıza, özellikle traktörlerimizin arkalarına, çiftçilerimizi de bilinçlendirerek reflektörleri kendi imkânlarımızla taktık. Bu şekilde kazaları, asgariye indirmek istiyoruz."

Traktör sürücüleri ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek kendilerini ve başkalarını tehlikeye düşürmeyeceklerini, trafik kurallarına da uyacaklarını dile getirdi.