İdlib için destek çağrısı

İdlib için destek çağrısı
Gündem 25.01.2021 13:50:00 2621 0

Türkiye Diyanet Vakfı Darende Şube Başkanı Muhammed Yusuf Yaşar, Diyanet Vakfı tarafından başlatılan İdlib kampanyası için destek çağrısında bulundu.

Diyanet Vakfı Darende Şube Başkanı Muhammed Yusuf Yaşar, yaptığı açıklamada, “Diyanet Vakfı'mız İdlib için seferber oldu. Suriye’de yağan kuvvetli yağışlar sonrası savaş mağduru ailelerin kullanılamaz hale gelen çadırları için yardım kampanyası başlatıldı. Hayırseverliği adet haline getirmiş Darendeli hemşehrilerimizin de güçlü desteğini bekliyoruz.” dedi.

Yardımın hiç bu kadar acil olmadığını kaydeden Yaşar, “Yaşanan bu insanlık dramında Türkiye Diyanet Vakfımız şu an bölgede yeni iskan alanı oluşturmaya çalışmaktadır. İnanın Yardıma ihtiyaç hiç bu kadar acil olmamıştı. Suriye’de gerçekleşen insanlık mücadelesinde Türkiye Diyanet Vakfı olarak en ön saftayız. Yapılan çalışmalar ile inşa edilen Briket evlerin yetmediği ve acilen kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle yeni Briket evler yapılması gerektiği genel merkezimizden Acil koduyla şubelerimize bildirilmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı Darende Şubesi olarak tüm Darendeli kardeşlerimi Briket ev kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Yaşar, yapılacak yardımlara ilişkin şu bilgileri verdi;

“Bir adet Briket Ev Bedeli 6.000 bin TL dir. Dileyen hayırseverlerimiz tek başına Briket ev yaptırabilir. İsteyen hayırseverlerimiz de dilediği bedeli bağışlayabilir. Bu kampanyaya katılmak isteyen kardeşlerimiz şu yöntemler ile bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı Darende Şubemize ya da Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezimize ulaştırabilirler. Türkiye Diyanet Vakfı Darende Şubemiz tarafından yapılan kampanyaya katılmak isteyenler. Türkiye Diyanet Vakfı Darende Şubesi’ne ait Ziraat Bankası Darende Şubesi’nde bulunan TR 16 0001 0003 2000 0019 7555 91 IBAN numarasına bağışta bulunabilir. SURIYE yazıp 5601'e göndererek 10 TL bağışta bulunulabilir. EFT yolu ile bağış için, açıklama kısmına “SURİYE”  yazılarak Vakfımızın genel hesabı olan TR21 0020 9000 1975 1975 0002 45 IBAN’a gönderilebilir. Vakfımız Genel Merkezinin online tahsilat sistemi üzerinden kredi kartı ile ödeme yöntemi kullanılarak bağış yapılabilir. Bankaların kurumsal tahsilat ekranları üzerinden bağış modülü kullanılarak Suriye açıklaması bağış yapılabilir.


Anahtar Kelimeler: İdlib destek çağrısı