Hulusi Efendi Vakfı Heyeti tarihi güne tanıklık etti

Hulusi Efendi Vakfı Heyeti tarihi güne tanıklık etti
Gündem 24.07.2020 23:14:00 4046 1

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu, çalışanları ve gönülleri ile birlikte 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’inde ilk cuma namazına katıldı.

Ayasofya’nın, Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması tüm Dünya olduğu gibi ilçemizde de sevinçle karşılandı.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı çalışanları ve gönülleriyle birlikte tarihi güne İstanbul’a giderek şahitlik etti.

İbadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk Cuma namazına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydoğan, sadece Türkler için değil tüm Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Vakıf çalışanları ve yurdun dört bir yanından gelen gönülleri ile birlikte açılışa katıldığını aktaran Aydoğan, "Rabb'imize şükrediyoruz, bu güzel günü bize yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren, katkı sağlayan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Vakıf Gönüllüsü Yaşar Kaya da Darende’den kayısı getirerek dağıttıklarını belirterek, "İnşallah bundan sonraki süreçte de Türk milletinin birliği ve beraberliğiyle Ayasofya'nın minarelerinden kıyamete kadar ezanlar susmayacak, cemaatsiz kalmayacak." dedi.

Ayasofya-i Kebir Camii'nin açılışının Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi olduğunu ifade eden Vakıf Gönüllüsü Ahmet Yılmaz da şunları kaydetti:

"Ayasofya'nın dirilişi, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. Ayasofya'nın dirilişi, sadece Müslümanların değil onlarla birlikte tüm mazlumların mağdurların ezilmişlerin umut ateşinin yeniden alevlenişidir. Ayasofya'nın dirilişi, Türk milleti, Müslümanlar ve tüm insanlık olarak dünyaya söyleyecek yeni sözlerimiz olduğunun ifadesidir."

Hulusi Efendi Vakfı heyeti, tarihi günde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’inde ilk Cuma Namazına katılarak çıkışta ziyaretçilere, Somuncu Baba Ekmeği ikram etti.