Hulusi Efendi Hazretlerinin Mimarına Vefa Ziyareti

Hulusi Efendi Hazretlerinin Mimarına Vefa Ziyareti

Yarım asırdır Darende´ye hizmet eden Yüksek Mimar Mühendis Şerif Ali Akkurt´a İstanbul´daki evinde vefa ziyareti

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Somuncu Baba Külliyesi´nin mimarı olan aynı zamanda yarım asırdır Darende´ye hizmet eden Yüksek Mimar Mühendis Şerif Ali Akkurt´a İstanbul´daki evinde vefa ziyaretinde bulundu.

Hamidettin Efendi, ziyarette, 87 yaşındaki Akkurt´u Darende´ye, Hulusi Efendi Vakfı´na yapmış olduğu eser ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Şerif Ali Bey´in, Somuncu Baba´ya hizmet aşkının, Hulusi Efendi Hazretlerine olan muhabbetinin hiçbir zaman değişmediğini artarak büyüdüğünü belirten Hamid Hamidettin Efendi, ?Hulusi Efendi Vakfı´nın hizmetlerinde her zaman bir vakıf insanı olarak görev almış, örnek eserler meydana getirmiştir. Balaban´daki Şeyh Abdurrahman Erzincâni Camii, Somuncu Baba Camiinin önündeki havuz projesi, Özel ilköğretim bi­na­sı, İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat binası projelerinde yapmış olduğu katkı ve hizmetler takdire şayandır.? dedi.

Yüksek Mimar Akkurt da, evinde bir süre ağırladığı Hamid Hamidettin Efendi´nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Darende´ye hizmeti her zaman bir şeref gibi gördüğünü söyledi.

Akkurt, Vakfa olan gönül bağını anlatarak, ?Sivas´ta askerlik vazifemi yaptığım dönemlerde merhum Yücel Sarı ile birlikte Balaban´daki Şeyh Abdurrahman Erzincâni Cami ve Somuncu Baba Camiinin önüne havuz inşaatı için ilk defa Darende´ye gelmiştim. Burada da hayatım boyunca hizmetinden ayrılmak istemediğim Hulusi Efendi Hazretleriyle tanıştım. Şimdi aynı muhabbet ve samimiyetle sizleri ağırlıyorum. Bu benim için büyük bir onur ve şereftir.? dedi.



Abdurahman UGRAŞ
7.03.2017 09:40:25
Darende Denildiği zaman O iki büyük İsim Akla gelir.Yöremizi gezen Seyyahlar Tarihi kalıntıları,güzel eserleri,muhteşem yapıları seyrettiklerinde Bunları bu şekle getiren Mimarı ve bu eseri ilçeye kazandırması için gecesini gündüzüne katan gizli İsimleri araştırdıklarında daima yenilikler ve hayır yolunda koşan O Büyük İsim Darendemizin Medar*ı İftharı syn. Hamidettin ATEŞ beyefendiyi görürler. Diğer büyüğümüz ise Türkiye de Parmak İle gösterilebilecek Bilim adamlarımızın,mimarlarımızın sıralamasında yer alan Yüksek Mimar Syn.Şerif Ali beylerdir..Her ikisine de sağlık ve bu beraberliklerinin muhabbetlerinin devamını, bizleri de unutmamalarını..... Saygılarımı sunuyorum...ALLAH yar ve Yardımcınız Olsun..