Hulusi Efendi Hazretlerinin Mimarına Vefa Ziyareti

Yarım asırdır Darende´ye hizmet eden Yüksek Mimar Mühendis Şerif Ali Akkurt´a İstanbul´daki evinde vefa ziyareti

Hulusi Efendi Hazretlerinin Mimarına Vefa Ziyareti
Gündem 6.03.2017 11:44:50 3590 1

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Somuncu Baba Külliyesi´nin mimarı olan aynı zamanda yarım asırdır Darende´ye hizmet eden Yüksek Mimar Mühendis Şerif Ali Akkurt´a İstanbul´daki evinde vefa ziyaretinde bulundu.

Hamidettin Efendi, ziyarette, 87 yaşındaki Akkurt´u Darende´ye, Hulusi Efendi Vakfı´na yapmış olduğu eser ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Şerif Ali Bey´in, Somuncu Baba´ya hizmet aşkının, Hulusi Efendi Hazretlerine olan muhabbetinin hiçbir zaman değişmediğini artarak büyüdüğünü belirten Hamid Hamidettin Efendi, ?Hulusi Efendi Vakfı´nın hizmetlerinde her zaman bir vakıf insanı olarak görev almış, örnek eserler meydana getirmiştir. Balaban´daki Şeyh Abdurrahman Erzincâni Camii, Somuncu Baba Camiinin önündeki havuz projesi, Özel ilköğretim bi­na­sı, İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat binası projelerinde yapmış olduğu katkı ve hizmetler takdire şayandır.? dedi.

Yüksek Mimar Akkurt da, evinde bir süre ağırladığı Hamid Hamidettin Efendi´nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Darende´ye hizmeti her zaman bir şeref gibi gördüğünü söyledi.

Akkurt, Vakfa olan gönül bağını anlatarak, ?Sivas´ta askerlik vazifemi yaptığım dönemlerde merhum Yücel Sarı ile birlikte Balaban´daki Şeyh Abdurrahman Erzincâni Cami ve Somuncu Baba Camiinin önüne havuz inşaatı için ilk defa Darende´ye gelmiştim. Burada da hayatım boyunca hizmetinden ayrılmak istemediğim Hulusi Efendi Hazretleriyle tanıştım. Şimdi aynı muhabbet ve samimiyetle sizleri ağırlıyorum. Bu benim için büyük bir onur ve şereftir.? dedi.