Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geliyor. Bugün ilk teravih namazının ardından gece sahura kalkılarak oruç tutulmaya başlanacak.

Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan
Gündem 15.05.2018 11:25:14 1239 0

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geliyor. Bugün ilk teravih namazının ardından gece sahura kalkılarak oruç tutulmaya başlanacak.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen Somuncu Baba Külliyesi´ndeki halka açık iftar sofrası geleneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek.

Vakıftan yapılan açıklamada Külliyenin önündeki iftar ikramları ile Ramazan ayı boyunca Cumartesi ve Pazar günleri binlerce kişiye yemek ikramında bulunulacağı bildirildi.

Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre Ramazan ayında Somuncu Baba Camisi avlusunda yer sofraları serilerek vatandaşlara ikram yapılacak. Külliye´ye gelenler, iftar saatini manevi bir atmosferde yüzlerce insanla beraber beklemenin hazzını tadacak.

Yaz sıcağında tuttuğu oruçlarını Anadolu´nun manevi erenlerinden Somuncu Baba´nın ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbesi önünde açarak ramazanın kardeşlik ve dayanışma güzelliğini yaşayacak vatandaşlar, Tohma Çayının şırıltıları ve kuş sesleri eşliğinde rahmet ayını değerlendirecek.

Cami avlusunda verilen iftarları organize eden Hulusi Efendi Vakfı´ndan yapılan açıklamada Somuncu Baba Cami önünde Hulusi Efendi´nin iftar sofrasına herkesin katılabildiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; ?Zengin fakir ayırt etmeksizin herkesin böylesine güzel bir atmosferi yaşaması amacıyla katılabildiği iftarlarda hazır sudan hurmaya, poşetlenmiş ekmekten meyveye, peçeteden kürdana kadar gerekli olanlar sofralara konup, gönüllü gençler tarafından elden ele sırayla getirilen tabldot tabaklarda, 4 çeşit yemek ikram edilmektedir. Lezzet ustalarının değişik menülerle hazırladığı yemekler arasında yöresel tatlar da ikram edilmektedir. Hayırseverler tarafından karşılanan iftar yemeklerine, binlerce misafirin katılması hedeflenmektedir.?

Bayanların da katıldığı yemeklerin ardından misafirlere semaver çayı verilirken, Ramazan ayı boyunca Cumartesi ve Pazar günleri devam etmekte olan iftar sofralarına tüm vatandaşların davetli olduğu herkesin gönül rahatlığı ile katılabileceği ifade edildi.

Hayırseverler tarafından karşılanan iftar sofralarına, manevi atmosferde iftar yapmak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda misafir ilgi gösterecek.

Evinde yemek yapamayacak derecede yaşlı ve bakıma muhtaç yüzlerce kişinin evine her gün sıcak yemek ulaştırıldığının vurgulandığı açıklamada bu faaliyetin vakfın temsilciliğinin bulunduğu çok sayıdaki il ve ilçede yürütüldüğü de kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Hoşgeldin Şehri Ramazan