Heyiketeği´nde elektrik kesintisi ne zaman biter?

İlçemiz Heyiketeği Mahallesi´nde yaşanan elektrik kesintileri esnafı ve vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor.

Heyiketeği´nde elektrik kesintisi ne zaman biter?
Gündem 16.08.2016 17:48:43 1397 1

 

İlçemiz Heyiketeği Mahallesi´nde yaşanan elektrik kesintileri esnafı ve vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Ramazan ayında 24 saati aşkın elektrik kesintisi ile en kara günlerini geçiren mahalle sakinleri, sonbahar öncesi yine sık sık kesilen elektrikle kara günlere mahkûm olacak gibi duruyor. Her yağmur da kabloların yanması, dağıtım yapan firmanın halkı bilgilendirmeden saatler süren onarım çalışması yapması, ne zaman son bulacağı belli olmayan bir muamma gibi duruyor.

Vatandaşlar tepkili

Elektrikler kesildiğinde kablo yanmıştır diyerek kesintiden haberi dahi olmayan çağrı merkezine bilgi veren vatandaşlar, artık parça atarak olaylara geçici çözüm bulunmasını istemiyor. Yenilenmesi gereken bir hat varsa bununla ilgili dağıtıcı firmanın bir çalışma hazırlayarak kış öncesi müdahale etmesini istiyor.

Neden kesin bir çözüm üretilmiyor?

İlçenin önemli bir nüfusunun yaşadığı mahallede meydana gelen arızalar, neden tam olarak çözülemiyor? Yapılmak mı istenmiyor? Yağmurda karda patlayan trafolar, yanan kabloları değiştirmek daha mı ucuz? Bu soruların şuan için cevabı yok!.

Fırat Aksa Elektrik Anonim Şirketi (AKSA) yetkililerine seslenen Heyiketeği Mahallesi Muhtarı Hasan Çelik ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini belirterek, ilçede meydana gelen trafo arızalarının, kablo arızalarının, her mevsim yaşandığını, yıllardır yatırım beklediğini, vatandaşların artık sabrının tükendiğini söyledi.

Çelik, ilçede yaşanılan elektrik arızaları için defalarda ilgili makamlara resmi başvuru yaptığını aktararak, ?Ne zaman yağmur yağsa mahallede su alan kablolar yanıyor. Bu duruma bizim alışmamızı, sabretmemizi kimse beklemesin. Vatandaşların artık sabredecek durumu kalmadı. Buradan sesleniyorum bu hatları ve trafo merkezini değiştirmediğiniz sürece tepkimiz çığ gibi büyüyecektir.? dedi.