Hemşehrilerinden başkan Çakır´a teşekkür

İlçemizde esnaf ve vatandaşlar, ilçeye inşa edilecek yeni terminal için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´a teşekkür etti.

Hemşehrilerinden başkan Çakır´a teşekkür
Gündem 24.01.2018 16:56:52 1065 0

İlçemizde esnaf ve vatandaşlar, ilçeye inşa edilecek yeni terminal için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´a teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2 bin 900 metrekare arsa üzerine hazırlanan ve 3 kattan oluşan yeni Darende ilçe terminal projesi ilçe halkını mutlu etti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır bu hizmetin ilçeye kazandırılmasını beklediklerini söyledi.

Gücük, ana yolun kenarında yolcu indirip bindirmenin tehlikeli olduğunu anlatarak, "Şimdi bunların hepsi inşallah ortadan kalkacak. İnsanlar için terminal, rahat ve güvenli bir yer olacak. İlçemiz için de ayrıca iyi bir gelir kapısı olacaktır." dedi.

Taksici esnafı Sinan Sarıkaya da projenin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sarıkaya, yapılması düşünülen terminalin küçük olduğunu belirterek, ?Hulusi Efendi Devlet Hastanesi yapılırken ?ne gerek var bu kadar büyük hastaneye´ diyorlardı şimdi görüyoruz ki yetmiyor ve keşke daha büyük yapılsaymış diyoruz. Aynı kaderi yaşamamak için gerekirse camiyi mescit olarak yapıp orayı da terminale katılabilir. Bizim için mutlaka faydası olacaktır. İlçemizi geleceğe taşıyacak projelerin vatandaşlarımızın gündelik hayatını kolaylaştıracak en güzel proje olmasını istiyoruz. Büyük düşünsünler, ilçemiz sürekli gelişen büyüyen bir merkez bunu göz ardı etmesinler.? diye çağrıda bulundu.

Yeni terminal binasının inşa edileceği yerin karşısında bulunan sanayici esnafı ise, anayol üzerinde kavşak olması gerektiğini belirterek şunları aktardı; ?Yolun karşısına yapılacak terminal binasına geçecek insanlar üst geçidi kullanamaz çünkü yüzlerce kilo eşya ile yolculuk yapıyorlar. Yazıhane sayısı çok az zaten mevcut 5 firma ilçemizde şuan hizmet veriyor. Terminal de 4 yazıhane düşünülmüş bu sayının az olacağını ilerleyen yıllarda tekrardan büyütülmesi için uğraşılacağını düşünüyoruz. Bu sorunu şimdiden çözerlerse ilçemiz için önemli bir eser kazandırılmış olur.?

Vatandaşlardan Mehmet Ali Zontul da ilçeye şehir dışından gelen vatandaşların bekleyecekleri kapalı bir mekân, tesis olmadığı için yıllardır mağdur olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Anayol üzerinde in, bin, yük taşı, bekle, hem canımızı tehlikeye atıyorduk hem de trafik sıkışıklığı oluyordu. Bunlar giderilecek olması mutluluk verici. Öte yandan Adana, Mersin, Gürün, Elbistan ve Kuluncak´a giden araçlarında buradan kalkması hemşehrilerimiz için çok daha güzel olacaktır. Terminalin büyültme ihtimali varsa köy garajını da buraya taşıyıp tek merkezden hareket olması ilçemize faydalı olacaktır. Düşünen, yapan herkesten Allah razı olsun. İlçemiz için çok güzel bir hizmet tesisi olacak."

İlçe esnafı ve vatandaşlar, terminalin ilçeye yapılmasını olumlu bulurken, küçük olabileceği konusunda yetkililere uyarıda bulundu.