“Hayır Panayırı” dualarla açıldı

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından uzun yıllardır geleneksel hale getirilen “Türkiye’nin Renkleri Hayır Panayırı” dualarla açıldı.

“Hayır Panayırı” dualarla açıldı
Gündem 24.06.2022 15:10:00 3819 0

Gelirleriyle Hulûsi Efendi Vakfı’nın faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla yurdun dört bir yanından getirilen yöresel ürünler satışa sunuldu.

İlçe Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili Tuncer Çalık, ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi’nin açılışını yaptığı Hayır Panayırı, protokol ve katılımcılarla gezildi.

Semaver, ahşap oymacılığı, cam, metalik üzerine el işlemesiyle yapılan sanatsal çalışmalar, halı, semaver, hazır giyim ve gıdanın yanı sıra panayırda yöresel yemekler de satışa çıkarıldı. Farklı illere ait lezzetlerin vatandaşların beğenisine sunulduğu panayır, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyarete gelen vatandaşlar tarafından büyük beğeni gören Hayır Panayırı, 4 gün boyunca açık olacak.

Elâzığ’dan ziyarete gelen Murat Şimşek, Türkiye’nin birçok iline ait yöresel ürünleri bir arada bulmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bugün ailemle Somuncu Baba Külliyesi’ne ziyarete gelmiştim. Hayır panayırını görünce gelip eşimle gezdim. Harika tertip düzen ve temizlik var. Biz yöresel ve daha çok organik ürünleri sevdiğimiz için farklı illerimize ait reyonlardan yöresel gıdalar ve yaşam malzemeleri aldık. İlk defa böyle bir hayır çarşısı gördük, insanların samimi olması çok hoşuma gitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Ürünler hem çok kaliteli hem de çok uygun”

Kahramanmaraş’tan gelen Şeyma Orçan da ürünlerin çok kaliteli ve uygun olduğunu anlatarak, “Şu hayat pahalılığında insan hayatını kolaylaştıracak bu hayır çarşısını açanları tebrik ediyorum. Mağazalarda alamayacağımız kıyafetler 100 TL den satılıyor ve çok iyi markalar. Bu tarz organizasyonlarda el emeği göz nuru ürünleri bulmak aslında birazda nasip işi olduğuna inanıyorum. Aradığım almam gereken ne varsa hepsi burada buldum. Somuncu Baba’nın bereketi ile alışverişimi tamamladım. Mutlaka herkesin görmesini tavsiye ediyorum.”

40 aşkın ilimize ait standın bulunduğu “Türkiye’nin Renkleri Hayır Panayırı” 4 gün süre boyunca sabah 8’den akşam 19’a kadar açık kalacak.